Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli nöroloji uzmanı M.A.K., 19 yaşındaki hastasına odasında cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.


Olay, 4 Temmuz 2013’te meydana geldi. Doktor M.A.K., iddiaya göre hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu olan hastası evli kadını, ilaç yazdırmak için geldiğinde görüşmek için dinlenme odasına davet etti. M.A.K., omuzlarından tuttuğu hastasına cinsel saldırıda bulundu. Doktorun elinden kurtulup odadan çıkan kadın şikayette bulundu.


M.A.K. hakkında, ’cinsel saldırı’ suçundan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Kurulu’nun, olay nedeniyle ruh sağlığı bozulmadığı, ancak ruhen etkilendiği yönünde rapor verdiği kadın, duruşmada yaşadıklarını anlattı. Sanık ile hastanede yatarak tedavi gören görümcesinin doktoru olması nedeniyle tanıştığını, görümcesinin yanında refakatçi olarak kalırken kendisine de hasta olabileceğini söylediğini ve bunun üzerine bir süre kendisini tedavi ettiğini söyledi. Kadın, olay günü ilaç yazdırmak için hastaneye gittiğinde ise görüşmek için odasına çağıran sanığın eylemini gerçekleştirdiğini belirtti.


Tutuksuz yargılanan M.A.K. ise avukatı ile katıldığı duruşmalarda suçlamayı kabul etmedi. Sanık, karar duruşmasında da "Böyle bir şey yapmadım, suçsuzum" dedi. Mahkeme heyeti, önce 2 yıl verdiği hapis cezasını, sanığın yargılama sırasındaki tavır ve davranışları ile verilecek cezanın geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak 1 yıl 8 aya düşürdü. Alt sınırdan verilen ceza ile ilgili hükmün açıklanması ise geri bırakıldı.


M.A.K., olayın ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında Çaycuma İlçesi’ndeki devlet hastanesine atandı. (DHA)