Tüketiciler dikkat! Dolandırıcılar, hemen her alanda karşımıza çıkıyor. Kimileri banka ücretlerini geri almak isteyenleri hedef alıyor, kimileri de sigarayı bırakmaya çalışanları... Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicileri arayarak kendilerini tüketici hakları danışma merkezi görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin bankalarca tahsil edilen ücretlerin iadesi vaadiyle kişisel bilgileri istediğini söyledi. Tüketicilerin, kendilerine en yakın tüketici derneği aracılığı ile ücretsiz şekilde aynı hukuki desteği alabileceğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

GÜVENDE DEĞİL

"Her şeyden önce tüketici bilgileri güvende değil. Tüketicilerin kimlik numaralarından tutun da kredi kart numaralarına kadar hiçbiri güvende değil. Tüketicilerin bilgileri açıkça satılıyor. Bu gibi arayanlara sakın kanmayın."

SAĞLIKLA OYNUYORLAR

Dolandırıcıların sağlık alanına da el attığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı'ndan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar sigara ile mücadele kapsamında aradıklarını belirterek, vatandaşlara sigarayı bırakmalarına yardımcı olacak ilaçlar göndereceklerini ifade ediyor. Daha sonrada vatandaştan 500 lira alan dolandırıcılar ortadan kayboluyor