Defalarca bıçaklayıp deterjan dökmüşler!

İstanbul Üsküdar’da Suriyeli anne kızın yaşadığı bir daireden gelen kokular üzerine vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis binaya girdiğinde Anne Orouba ve kızı Halla Barakat’ı yataklarında kanlar içinde öldürülmüş olarak buldu. Yapılan incelemede katillerin anne ve kızı öldürdükten sonra üzerlerine kokmamaları için deterjan döktükleri tespit edildi. Anne kızın boğazlarında ve vücutlarında çok sayıda kesik olduğu belirlendi.

4 gün önce ölmüşler

Cesetler yapılan incelemelinin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polis evde boğuşma izlerinden yola çıkarak katillerin en az üç kişi olarak eve girdikleri üzerinde duruyor. Evin bulunduğu sokak ve çevresinde kamera kayıtları da toplandı. İncelemelerde cesetlerin en az dört gündür evde oldukları belirlendi. Polis evdeki bazı değerli eşyalara dokunulmamasından yola çıkarak cinayetin siyasi bir infaz olduğu ihtimalini değerlendiriyor. Öte yandan olayın siyasi boyutu olması nedeniyle terör polisi de konuyla ilgili çalışma başlattı. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

10 gün önce tehdit edilmiş

Anne kızın evde bulunan iki cep telefonu, bilgisayar ve 10’nun üzerindeki hard diske el konulurken, kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmadığı öğrenildi. Katil ve katillerin olayda büyük bir bıçak kullandıkları tespit edilirken iki cesedin de boğaz bölgelerinde geniş yaralar olduğu belirtildi.

Polisin yaptığı incelemede Orouba Barakat’ın yaklaşık 10 gün önce sosyal medya hesabı üzerinden bir tehdit aldığını tespit etti. Yakınlarının bildiği tehdit olayının Tunusaksanı ile yazan bir kişi tarafından yapıldığı öğrenildi. Ancak Barakat’ın bu tehditle ilgili emniyet güçlerine herhangi bir müracaatının olmadığı belirtildi.

İkisi de aktivist ve gazeteciydi

Öldürülen anne Orouba Barakat ve kızı Halla hem gazeteci hem de sıkı bir aktivistti. Anne Barakat, özellikle Suriye’de cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili yaptığı röportajlarla tanınıyordu.

Kızı Halla da Ortadoğu’ya yönelik haberler yapan Orient News isimli bir dergide editörlük yapıyordu.

Anne kızın savaştan kaçarak önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne oradan da İngiltere’ye yerleştikleri, ardından da Türkiye’ye geldikleri öğrenildi.

‘Suçluları ifşa ederdi’

Mavi Marmara gemisinde olan abla Shaaza Barakat, Oroubave kızı Halla’nın acı haberini sosyal medya hesabından duygusal sözlerle duyurdu: “Bıçaklamışlar...

40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifşa ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi nerede olursanız olun bulacak! Bu yaptığınız, Allah katında kaybolmayacak.”

TRT’de de çalışmış

2016 yılında Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan 22 yaşındaki Halla Barakat’ın bir dönem de TRT World’de çalıştığı öğrenildi.