Toplantıya katılanların nizamiye girişinde kayıtlarının alınmadığı, “Gökhan Şahin Sönmezateş’in misafiriyim” şifresi ile içeri alındığı bilgisine ulaşıldı. Hava Harp Okulu’nun ana komuta binası dışındaki tüm kamera sisteminin darbeden 3 ay önce de iptal edildiği, kamera izleme odasının da dinlenme odasına çevrildiği öğrenildi.
15 Temmuz'da hainlerin kalkıştığı darbe girişiminden bir gün önce saat 20:00 sularında Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş organizesinde Yeşilköy Hava Harp Okulu’nda yapılan ve 20 general ile subayın katıldığı toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner’in tarafından yürütülen soruşturma kapsamında toplantıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik operasyonu yönettiği iddia edilen Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in organize ettiği ve toplantı için Hava Harp Okulu ana komuta binasına 19.53’te giriş yaptığı tespit edildi.
Toplantıya katılmak için Hava Harp Okulu’na gelenlerin, “Gökhan Şahin Sönmezateş’in misafiriyiz” şifresini verdikleri, bu şifreyi verenlerin kaydının yapılmadan nizamiyeden giriş yaparak Hava Harp Okulu’ndaki ana komuta binasında yapılan toplantıya yönlendirildiği öğrenildi. Toplantıya katılan 20 general ve subayın nizamiye kaydının alınmaması talimatının da Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay’ın emir astsubayı Burhan Torluk tarafından verildiği belirlendi. Toplantıya katılanlardan bazılarının o gece Hava Harp Okulu’nda ayrıldığı, bazılarının da yine kayıt alınmadan misafirhanede kaldıkları bilgisine ulaşıldı. Hava Harp Okulu’nun ana komuta binasındaki kamera dışındaki bütün kamera sistemlerinin darbeden 3 ay önce iptal edildiği, kamera izleme odasının da dinlenme odasına çevrildiği belirlendi. Hava Harp Okulu’nun nizamiyedeki nöbetçi kabinlerinin, darbe girişiminden bir gün önce kurşun geçirmez kabinler ile değiştirildiği tespit edildi.

Hava Harp OkuluDestek Komutanı Albay Yusuf Özdemir’in darbe günü okulda sarı zarf içinde F serisinden birer dolar dağıttığı öğrenildi. F serisi dolarlardan bir tanesi, darbe girişiminden tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı’nın cezaevi girişinde üzerinde yapılan arama sonrasında ortaya çıktığı öğrenildi. Yarbay Mustafa Serdar Özay, Üsteğmen İsmail Yiğit, Üsteğmen Mehmet Öztürk, Astsubay Halil Çetin’in darbe gecesi araçlarını Hava Harp Okulu’na getirerek otoparkına bıraktıkları ve ardından kayboldukları belirlendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkardığı öğrenildi.