Olay, 12 Mayıs'ta merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Akdeniz Mahallesi 500 Sokak'ta meydana geldi. Cono aşiretinden oldukları belirtilen C.B. ile kuzeni 16 yaşındaki F.B.  evlerinin önünde araç içerisinde alkol almaya başladı.
İddiaya göre oradan geçen Uğur Birkeser ile Ünal Sakar, alkol alan kuzenlere tepki gösterdi. Bunun üzerine başlayan tartışmanın büyümesi üzerine C.B.'nin ailesi ile mahalleli arasında kavga çıktı.
Cono aşiretinden Boduk ailesinin evinden, kalabalığa doğru av tüfekleriyle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kavga ile ilgisi olmayan halı saha maçından evine dönen lise öğrencisi 16 yaşındaki Adil Can Ortatepe ile 17 yaşındaki Mert Enkudar ve 47 yaşındaki Meryem Derinpikal vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Adil Can Ortatepe ile 2 çocuk annesi Meryem Derinpikal doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdiı. Ölüm haberini alan mahalle sakinleri, Boduk ailesinin otomobilini ateşe vererek yakmak istedi.
Otomobil söndürülürken C.B., ağabeyleri 29 yaşındaki Özgür Boduk, 22 yaşındaki Ayhan Boduk ile kuzenleri F.B. tutuklandı. Özgür ve Ayhan Boduk, cinayet suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, Mert Enkudar'ı öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis, çocuk sanıklar C.B ile F.B. aynı suçlardan 53 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktılar.
'KUZENİMDEN UYUŞTURUCU ALMASINI İSTEDİ'
C.B. kuzeni F.B. ile evlerinin önünde içki içtiklerini belirterek savunmasında şunları söyledi:
"Kuzenim telefonla konuşmak için araçtan çıktı. Bu sırada 2 araçla 10- 15 kişi geldi. Aralarında bulunan Ünal Sakar, kuzenimi yanına çağırdı. Kuzenim, Ünal'a telefonla konuştuğunu ve bir kaç dakikaya geleceğini söyledi.

Bunun üzerine Ünal, kuzenime küfür etti. Ünal, daha sonra kuzenime 10 lira vererek esrar almasını istedi. Kuzenim kabul etmeyince kavga çıktı.
Kavga büyüyünce ağabeyim Ayhan Boduk, beni alıp eve çıkardı. Kuzenimin ve babaannemin yaşadığı evin yakılmaya çalışıldığını görünce ağabeyim Özgür Boduk'un tüfeğini alıp içine bir adet fişek koydum. Daha sonra korkutmak amacıyla kalabalığa doğru bir el ateş ettim."

Diğer sanıklardan Özgür Boduk, tüfekle havaya ateş açtığını söylerken Ayhan Boduk ve F.B. suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, 4 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verirken eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.