İstanbul Sultanahmet'te gecekondudan tarihi camiye 200 metre mesafede kaçak tünel kazan 3 defineciden 1'i gözaltına alındı. Cin çarpmasın diye dualarla kazı yapan kaçakçıların ilerlemesine Bizans sütunları engel oldu. Bizans altınlarını aradıklarını söyleyen kaçakçılar, kazı noktasını özel bir çubukla belirledi.
3 KİŞİDEN 1'İ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul'un göbeğinde tarihi mekânlara zarar verecek şekilde kazı yapan ve tünel açan define avcılarına operasyon düzenlenmiş, 3 kişiden 1'i gözaltına alınmıştı. Operasyonla birlikte yapılan incelemelerde, kazılan tünelin nelere mal olduğu da ortaya çıktı.
GECEKONDUDAN YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ
İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, "Defineciler Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'nin altını kazıyor" ihbarıyla ortaya çıkarılan kaçak kazının gecekondudan yapıldığını tespit etti. Sultanahmet Akbıyık Değirmeni Sokak üzerinde orta yaşlı birinin sürekli olarak çöpe toprak ve kum döktüğünü belirleyen polis ekipleri, önceki gün 39 yaşındaki matbaacı Hakan Ö.'yü gözaltına aldı.
DEDEKTÖRLE ARAMA YAPTILAR
İstanbul'da Sultanahmet Camii'ne 200 metre mesafede surların dibinden tünel kazan definecilerin, dedektörle bölgede arama yaptıkları da ortaya çıktı.