Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 8'inci duruşmasına tutuklu sanıklar M.P.Ç. (17) ve N.D. (25), Cansu kayanın babası Osman Kaya, annesi Gülen Kaya, ablası Burcu Kaya ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık N.D.'nin avukatı Ali İncesu ve M.P.Ç.'nin avukatı Coşkun Demir, yeterli delil olmaması ve sanıkların tutukluluk hallerinin göz önünde bulundurulması nedeniyle müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan gelen rapor ve keşif yapılan yerdeki dalgıçların beyanını göz önünde bulundurarak haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan iki tutuklu sanığın tahliye edilerek tutuksuz olarak yargılanmalarına oy çokluğuyla karar verdi. Sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı ve hafta başlarında kolluk kuvvetlerine giderek imza atma zorunluluğu getirildi.

AİLE KARARA İTİRAZ EDECEK
Cansu Kaya'nın avukatlarından Berna Babaoğlu Ulutaş, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, "Sanıklar 15'inci celsede adli kontrollü olarak serbest bırakıldı ve karar oy çokluğuyla alındı. Dosyada tüm delillerin toplanmadığını ve keşif raporlarının gelmediğini göz önünde bulundurularak tutukluluk hallerinin devam etmesi gerekirken böyle bir karar vermesi hukuka aykırıdır. Biz bu karara itiraz edeceğiz" dedi.

"ÇOCUĞUMU BUNLAR ÖLDÜRDÜ"
Karara tepki gösteren Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya ise şöyle konuştu:
"Benim çocuğumu öldüren bunlar. Onların yaşama özgürlüğü var da benim 17 yaşındaki kızımın yaşama özgürlüğü yok mu? O yaşamayacak mı? Onlar kızımı öldürdükleri halde yaşıyorlar. Benim kızım neden öldürüldü? Aldatıldı, götürüldü ve teslim olmadığı için öldürüldü. Ben bunun için mi büyüttüm onu? Bunun için mi dünyaya getirdim? Böyle bir adalet yok. Tahliye oldular. O zaman benim kızımı da tahliye etsinler. Çıkarsınlar."

Duruşmanın ardından Cansu Kaya'nın babası, annesi ve yakınları gözyaşları içerisinde adliyeden ayrıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti.