Adana’da çocuk parkında patlama oldu. Terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bir bölgede meydana gelen patlama polisi ‘terör’ alarmına geçirdi; bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinin panik yaşamasına neden olan patlamanın; ‘uyuşturucu müptelası’ kimliği belirsiz iki kafadar tarafından gerçekleştirdiği, zanlıların can sıkıntısından kendi imkanlarıyla ‘el yapımı patlayıcı’ yapıp, sonra da bunu büyük bir gürültüyle patlattığı belirlendi. Polis, izlerini kaybettiren iki şahsı her yerde arıyor.

SONER KAN - ADANA

Adana’da ‘uyuşturucu müptelası’ iki kafadar, önce çocuk parkında uyuşturucu aldı, ardından da canları sıkılınca eğlenmek için kendi imkanlarıyla ‘el yapımı patlayıcı’ hazırlayıp, ardından da bunu büyük bir gürültüyle patlattı. Terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı mahallede polis, ‘terör’ alarmı verirken, vatandaşlar da büyük korku yaşadı. Zanlılar kaçıp izini kaybederken, polis de onların peşine düştü. 

‘ÇOCUK PARKI’NDA PATLAMA

Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Barbaros Mahallesi’nde meydana geldi. Terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgede 17023 Sokak’taki çocuk parkında akşam geç saatlerde büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Polis, vatandaşları sakinlerinin korku ve panik yaşamasına neden olan patlamanın ardından bölgeye zırhlı araç ve uzun namlulu silahlarıyla özel harekatla birlikte çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

CAN SIKINTI İLE ‘BOMBA’ YAPMIŞLAR

Mahallede ‘terör’ alarmı verilirken, olası bir terör saldırısına karşı da geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Bölge adeta kuşatma altına alınırken, ekipler de olayı aydınlatmak için kapsamlı bir çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre; pakta bir süre uyuşturucu alan 2 kişinin, daha sonra can sıkıntısından kendi imkanlarıyla ‘el yapımı patlayıcı’ yaptıktan sonra bunu büyük bir gürültüyle patlatıp kaçtıkları tespit edildi. Polis, şimdi kaçan zanlıların peşine düştü. Olayla ilgili soruşturma da sürüyor.