Satmak amacıyla hayvan pazarına kurbanlık getiren Ömer Turan'ın çadırından bir dananın kaçması üzerine belediye ekipleri çalışma başlattı.
3 UYUŞTURUCU İĞNEYLE SERSEMLEDİ
Önce Çankırı Kalesi'ne çıkan kurbanlık, kovalamacanın ardından şehir merkezine indi. İtfaiye ekipleri, etkisiz hale getirmek için danaya uyuşturucu iğne ile ateş etti. İsabet eden 3 uyuşturucu iğne ile sersemleyen dana, İstasyon Kavşağı mevkisinde yakalandı.
DANANIN AYAĞI KIRILDI
Kovalamaca sırasında ayağı kırıldığı belirlenen dana, mezbahaneye götürüldü. Dananın kesileceği öğrenildi. Çankırı Belediyesi çalışanlarından Erkan Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, danayı uzun bir kovalamacanın ardından yakalayabildiklerini söyledi.
Çankırı'da kaçan kurbanlık 3 saat sonra yakalandı
"YAKALAMAK İSTEDİM AMA BAŞARAMADIM"
Danayı ilk olarak kalede gördüğünü belirten Akman, "Kalede başıboş gezerken gördüğüm danayı yakalamak istedim ama tek başıma olduğum için başaramadım. Daha sonra olayı belediye ekiplerine ilettim. Bu arada hayvan kaleden şehir merkezine doğru kaçmaya başladı." dedi.
Çankırı'da kaçan kurbanlık 3 saat sonra yakalandı
"SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK"
Hayvanı yakalamak için sakinleştirici iğne kullandıklarını bildiren Akman, "Şehir merkezinde yakalamak için uğraştığımız danayı 3 sakinleştirici iğne ile vurduk. Yaklaşık 3 saat boyunca kaçan danayı en sonunda yakaladık. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızla yakaladığımız danayı sahiplerine teslim ettik." diye konuştu.
Çankırı'da kaçan kurbanlık 3 saat sonra yakalandı
Çankırı'da kaçan kurbanlık 3 saat sonra yakalandı