Konya’da 15 gün önce bir caminin girişinde namaz kılınan açık alanda cesedi bulunan, ’hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan sabıkalı 31 yaşındaki İsmail Akkuş’u, arkadaşı 36 yaşındaki Erhan O.’nun öldürdüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Erhan O.’nun Akkuş’u, uyuşturucu alması için verdiği 70 lirayla, kendisine uyuşturucu alıp kullandığı için uyurken başına taşla vurduğu, ölürken can çekişmesini izledikten sonra kendisinin de yanında uyuduğu, sabah uyanınca da polise, ’camide ceset var’ diye ihbarda bulunup olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.


Meram İlçesi Tevfikiye Caddesi üzerinde bulunan Kapu Camisi’nin girişinde namaz kılınan açık alanda halının altında bir kişi kanlar içinde ölü olarak bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kişinin yapılan parmak izi testinde, hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkalı İsmail Akkuş olduğunu saptadı. Yüzünde morluklar bulunan ve kafatasında kırılma olan Akkuş’un yapılan otopsisinde sert bir cisimle başına darbe aldığı ve darbeye bağlı olarak kafatasında kırıklar oluşması nedeniyle beyin kanaması sonucu öldüğü anlaşıldı.


Camide kalan evsizler araştırıldı


Olay sonrası Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İsmail Akkuş gibi caminin açık alanında kalan evsizlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı. Cami ve çevredeki 50 işyerinin güvenlik kamera görüntülerinin inceleyerek evsizlerin kimliklerini belirleyen polis, İsmail Akkuş’un olay günü saat 23.00 sıralarında camiye geldiği ve orada buluştuğu kendisi gibi sokaklarda yaşayan Erhan O. ile cami çevresindeki bir çay ocağında çay içip, poğaça yediğini belirledi.


Cinayetten sonra hırsızlık yapıp tatile gitmiş


İsmail Akkuş’u, Erhan O.’nun öldürmüş olabileceği üzerinde duran polis, Erhan O.’nun olaydan 2 gün sonra gündüz saatlerinde Selçuklu ilçesi Fatih Mahallesi’nde bulunan bir işyerine girip, içinde 50 bin lira değerinde altın ve döviz bulunan kadın çantasını çaldığını saptadı. Polis ’uyuşturucu kullanmak, dolandırıcılık ve hırsızlık’ gibi suçlardan poliste kaydı bulunan Erhan O.’nun çaldığı altınları satıp Antalya’ya tatile gittiği belirledi.


Bunun üzerine 2 gün önce Antalya’da gözaltına alınan Erhan O.’nun çaldığı altın ve dövizleri satıp 26 bin 500 lirasına otomobil alıp, otomobili de eniştesinin üzerine kayıt ettirdiği, paranın geri kalan kısmını da tatilde harcadığı anlaşıldı.


Önce başkasını suçladı


Antalya’da gözaltına alındıktan sonra Konya’ya getirilen Erhan O., suçlamaları kabul etmeyip, cinayeti Turgut adıyla tanıdığı arkadaşı 26 yaşındaki Şevket E.’nin işlediğini ileri sürdü. Erhan O.’nun iddiası üzerine gözaltına alınan Şevket E., Akkuş’u Erhan O.’nun öldürdüğünü belirterek, "Ben camiye geldiğimde Erhan ile İsmail tartışıp küfürleşiyorlardı. Sonra İsmail yatıp uyudu. Erhan benden başının altına koymak için bir taş getirmemi istedi. Sonra benden aldığı taşla uyuyan İsmail’in başına sertçe vurdu. Daha sonra da yatıp uyuduk" dedi.


Şevket E.’nin ifadesi doğrultusunda tekrar ifadesine başvurulan Erhan O., bu kez cinayeti itiraf etti. Erhan O. polise verdiği ifadesinde şöyle dedi:


"Olay günü sabahı İsmail’e uyuşturucu alması için 70 lira verdim. Akşam gelip İsmail’e uyuşturucuyu sorduğumda malı alıp kendisinin içtiğini söyledi. Sonra tartışmaya başladık ve İsmail bana küfür etti. Bu sırada Turgut ismiyle tanıdığım Şevket geldi. Ondan başımın altına koymam için taş istedim. Taşı elime aldım ve İsmail’in kafasına sertçe vurdum. Daha sonra yanına yattım. İsmail 3- 4 saat kadar can çekişti. Sabah kalkıp baktığımda hareketsiz yatıyordu. Sonra ankesörlü telefondan polisi arayarak ’Cami balkonunda ceset var’ ihbarında bulundum."


Caminin yardım kumbarasını da soymuş


Olay sırasında uyuşturucu krizinde olduğunu ileri süren Erhan O.’nun, olay sabahı ise olayın gerçekleştiği caminin yardım kumbarasını tornavidayla açarak içindeki 20 lirayı çaldığı ortaya çıktı. Diğer şüpheli Şevket E.’nin de olay gecesi öldürülen Akkuş’un üzerindeki ceketi alıp, bir süre giydikten sonra çöpe attığı belirlendi.


Şüphelilerden Erhan O.’nun ’Kasten adam öldürmek, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak’, Şevket E.’nin ise ’Adam öldürmeye yardım ve yataklık’ suçlarından bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.