Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde, bir alışveriş merkezinin 5’inci katındaki kafeteryanın terasından düşerek ölen 15 yaşındaki Kübra Oral’a uyuşturucu temin ettikleri gerekçesiyle yargılanan tutuklu 21 yaşındaki Ali S. 11 yıl 5 ay 15 gün, tutuksuz yargılanan 22 yaşındaki Ozan Ç. ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tutuklu yargılanan Ali S.’nin tahliyesini de kararlaştırdı.


Gemlik İlçesi Ahmet Dural Meydanı’nda bulunan bir alışveriş merkezinde 1 Temmuz 2013 tarihinde meydana gelen olayda, Kübra Oral 5’inci katta bulunan kafeteryanın teras katından beton zemine düşerek ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kübra Oral’ın ölümünün ardından yapılan otopside genç kızın kanında uyuşturucuya rastlandı.
 
 
Polis ekipleri tarafından yapılan araştırmada Kübra Oral’ın düşmeden önce bir kişiden ’Bonzai’ adlı uyuşturucu aldığı ve bu kişinin cinsel istismarına uğradığı iddiaları üzerine, genç kıza uyuşturucu verdiği öne sürülen  Ali S. ile Ozan Ç. gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye çıkartılan iki arkadaş, nöbetci mahkemece tutuklandı. Zanlılardan Ozan Ç. daha sonra tahliye edildi.
 
Haklarında, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde  ’Uyuşturucu kullandırtmak’ ve ’Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismar’ suçlarından dava açılan tutuklu sanık Ali S. tutuksuz yargılanan Ozan Ç.’nin karar aşamasına gelen yargılanamalarına devam edildi. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Ali S.’yi, ’uyuşturucu temin etmek’ten 6 yıl 3 ay, ’Hürriyetlerinden yoksun bırakmak’ suçundan ise 5 yıl 2 ay 15 gün olmak üzere toplam 11 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmü yüzüne okunan Ali S.’yi davanın temyiz aşamasını dikkate alan mahkeme tahliye etti. Aynı suçtan tutuksuz yargılanan ve halen askerde olduğu için mahkemede avukatı hazır bulunan Ozan Ç.’ye ise aynı suçlardan toplam 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Dosyaları Yargıtay’a gönderilen sanıkların suçları onanırsa tekrar cezaevine girecekler.