Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı ve Beritan Aşireti üyelerinin oturduğu Çeltikli Köyü'ndeki 'Uçar' ve Demirkapı aileleri arasında bir hafta önce başlayan gerginlik, bugün silahlı çatışmaya dönüştü. Aşirete mensup olmadığı belirtilen Cemal Uçar'ın köyden ayrılmasını isteyen Ali Demirkapı ile Uçar arasında çıkan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Cemal Uçar, silah ile Ali Demirkapı'yı öldürdü, eşi Remziye çocukları Mehmet Ali,Nevruz, Aynur Demirkapı ile köylülerden Nihat Sevim yaraladı. Köylülerin olaya müdahale etmesi üzerine Cemal Uçar, kaçıp başka bir eve sığındı. Köylüler, Uçar'ın evi ile sığındığı evi ateşe verirken, köye gelen Jandarmaolaya müdahale etti.
 
ÖLÜ SAYISI 2'YE ÇIKTI
 
İlerleyen saatlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Jandarmanın köye girip olaylara müdahale etmesinden sonra başına sert bir cisim isabet eden Abdullah Demirkapı yaşamını yitirdi. Yetkililer, jandarmanın kontrolü sağladığını, giriş çıkışların yasaklandığı köyden bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti.
 
VALİLİK: 2 ÖLÜ, 12'Sİ ASKER 25 YARALI
 
Diyarbakır Valiliği, Bismil'deki silahlı kavga ve  ardından yaşanan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 12'si asker 25  kişinin yaralandığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nde iki  aile arasındaki sözlü tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü olayın ihbarı üzerine  İlçe Jandarma Komutanlığı'nın olaya müdahalede bulunduğu belirtildi. 
 
Jandarma ekiplerinin, olayda hayatını kaybeden 1 kişi ile yaralanan 4  kişiyi hastaneye sevk ettiği kaydedilen açıklamada, köy içerisinde olayın  faillerinin sığındığı bir evin yakılmaya çalışıldığı aktarıldı. 
 
Alınan tedbir ve olay yerine çoğunluğu helikopterle sevk edilen  birliklerin müdahalesi sonucu evdeki yangının söndürüldüğü vurgulanan açıklamada,  şöyle denildi: 
 
"Evde mahsur kalanların tahliyesi sırasında çevrede toplanan yaklaşık  600 kişi jandarmaya taşlı, molotofkokteylli ve havai fişekli saldırıda bulundu.  Jandarma ise saldırıda bulunan grubun dağılması için biber gazı ile müdahale  etti. Müdahale sonrasında yakılmak istenen evde bulunan biri çocuk 3'ü yaralı 7  kişi tahliye edildi. Tahliye esnasında çıkan olaylarda kalabalıktan 1 kişi  hayatını kaybetti.'' 
 
Açıklamada, silahlı kavga ve ardından yaşanan olaylarda 2 kişinin  hayatını kaybettiği, 12'si asker 25 kişinin yaralandığını kaydedildi.
 
'TEZEK KAVGASI' İDDİASI 
 
İHA'nın haberinde ise bazı görgü tanıklarının kavganın tezekten çıkmış olabileceği iddiasını ortaya attığı duyuruldu.