Edinilen bilgilere göre olay, Fatih Mahallesi, 784 Sokak ta meydana geldi. İddialara göre, sabah saatlerinde evinin önüne park ettiği 03 VU 423 plakalı aracına binen Muhammed D., (Demir) bu sırada 2 yaşındaki kızı Fatma’nın arkasında olduğundan habersiz bir şekilde geri geri aracı hareket ettirmeye başladı. Aracın arkasında duran minik kız bir anda babasının kullandığı otomobilin altına girdi. Olayı fark eden baba Muhammed D., aracını durdurarak aşağı inince korkunç manzara ile karşılaştı. Kızının, otomobilin altında kaldığını gören baba Muhammed D., kızını hemen araca bindirerek, Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Çocuk Doğum ve Çocuk Hastanesine götürdü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük kız hayatını kaybetti. Talihsiz kızın cansız bedeni buradan alınarak otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ne gönderildi.

Olayın ardından minik kızın başta annesi olmak üzere aile üyeleri fenalık geçirirken, bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri fenalaşan aile üyelerine müdahale ederken, bölgeye gelen polis ekipleri de olay yerinde detaylı bir inceleme yaptılar.
Baba Muhammed D.’nin ise polis tarafından gözaltına alındığı ve olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.