Olay, Yunak ilçesine bağlı Yavaşlı Mahallesi yolundaki tarım arazisinin bulunduğu mevkide meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarlasında çalışırken su kuyusunun yanına giden çiftçi F.S., yerde kan izlerini fark etti. Bunun üzerine yanında bulunan aynayla su kuyusunun içine bakan F.S., kuyuda ceset olduğunu görünce jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, cesedin çıkarılması için AFAD ekiplerine haber verdi. Kurtarma ekiplerinin gelmesiyle ceset su kuyusundan çıkarıldı. Yapılan inceleme sonucunda sırtından vurulmuş ve elleri bağlı halde bulunan cesedin bir süredir kayıp olan Afganistan uyruklu çoban Muhammed Necip’e ait olduğu belirlendi. Savcının yaptığı incelemenin ardından çobanın cesedi, otopsi yapılmak üzere Hacı İzzet Baysal Yunak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Aynayla kuyuya bakınca cesedi gördü
Tarlasında çalışırken su kuyusunun yanına gittiğini anlatan çiftçi F.S., yerde kan izlerini fark ettiğini ve daha sonra su kuyusuna aynayla baktığında bir ceset gördüğünü söyledi.
Meşelik Mahallesi Muhtarı Alişir Doğan ise, 12 Temmuz 2016 günü Yunak ilçesi Meşelik Mahallesinde 150 adet koyun çalındığını belirterek, "Güvenlik güçlerinin hırsızlık olayıyla ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde çalınan 150 koyundan 130 tanesi Cihanbeyli ve Aksaray'da yakalanarak sahiplerine teslim edilmişti, Afganistan uyruklu çobanın kayıp olduğu ve halen bulunamadığı söylenmişti. Olay yerindeki vatandaşlar su kuyusundan çıkan erkek cesedinin Afganistan uyruklu çobana ait olduğunu söylediler" dedi.