Atatürk Havalimanı kargo bölümünde Atina’ya gönderilen bir yastığın içine gizlenmiş 3 subay kimliği ve ehliyet ele geçirildi. Polis ekipleri, kargo göndericisini gözaltına alırken, subayların terör örgütü FETÖ mensubu olabileceği ve kimlikleri sığınma talebinde bulunabilmek adına istemiş oldukları ihtimali üzerinde duruyor. 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterle Yunanistan’a kaçan darbe iştirakçisi askerlerin Türkiye’ye iade edilmemesi tartışmaları sürerken, geçtiğimiz gün Atatürk Havalimanı’nda bir kargo paketinde ele geçirilen subay kimlikleri kafaları karıştırdı. Atatürk Havalimanı’nda uluslararası kargo taşımacılığı yapan bir şirkette çalışan paket kontrol görevlisi, 15 Mayıs günü İstanbul’dan uçakla Atina’ya gönderilen bir kargo paketinden şüphelendi. 

Gönderici gözaltında

İçinde bir yastığın bulunduğu paketi açan çalışan, yastığın içine gizlenmiş halde, üç isim adına düzenlenmiş subay kimlikleri ve ehliyetlerin olduğunu fark etti. Yüzbaşı Murat Sözen, üsteğmen Ekrem Özyeşil ve üsteğmen Sedat Engin adına düzenlenmiş subay kartları ve ehliyetlerin bulunmasının ardından kargo şirketi görevlileri durumu havalimanı polisine bildirdi.

Paketin kim ya da kimler tarafından gönderildiğini araştıran polis ekipleri, ilk etapta kargo kayıtlarını inceledi. Yapılan araştırma sonrası paketi kargoya veren isme ulaşan ekipler, göndericiyi gözaltına alırken soruşturmayı derinleştirdi.

Sığınma talebi için mi?

Uzmanlar, yastığın içine gizlenen subay kimlikleri ve ehliyetlerin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yasadışı yollardan Yunanistan’a kaçan askerlere ait olabileceğini belirterek, subay kimliklerinin yurt dışına kaçan askerlerin siyasi sığınma talebinde bulunmaları için önemli olduğunu kaydediyor.