KAYSERİ’de sigara içerken görüntüsünü çektikleri 14 yaşındaki S.Y. adlı kıza şantaj yaparak tecavüz ettikleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan 3 lise öğrencisiden 2’si 8’er yıl 11’er ay, diğeri ise 9 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Olay, 2013 yılının Temmuz ayında, Bünyan İlçesi Akmescit Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, lise öğrencileri N.A. (17), B.A. (17) ve İ.A. (16), aynı lisede öğrenci olan S.Y.’nin, okulda gizlice sigara içtiği sırada görüntüsünü cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Daha sonra kızı okulun arka tarafına çağıran B.A., görüntüleri ailesine ve okul yönetimine göstermekle tehdit ederek tacizde bulundu. B.A., birkaç gün sonra  kızla buluşmak istedi. Gelmediği takdirde ise görüntüleri ailesine göstereceğini söyleyerek şantaj yaptı. Buluşma teklifini kabul eden kızı, harabe bir eve götüren B.A. ve yanında gelen arkadaşları N.A. ve İ.A., burada iddaya göre S.Y.’ya tecavüz etti. 3 lisenin şantajla S.Y.’ye yönelik cinsel istismarı sürdü. Olayın okul müdürü ve öğretmenleri tarafından duyulması üzerine, gençler hakkında önce disiplin soruşturması başlatıldı. Ardından ailenin de suç duyurusunda bulunması üzerine üzerine, gözaltına alınan 3 liseli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.
 
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında, tutuklu 3 liseli hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen ve kızla kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini söyleyen öğrenciler, beraatlerini talep etti. 
 
Mahkeme heyeti, sanıklardan İ.A.’ya ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, ’çocuğun nitelitli cinsel istismarı’ndan 5 yıl 10 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 11 ay 15 gün, N.A,’ya ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ndan 5 yıl 10 ay olmak üzere toplamda 8 yıl 11 ay 15 gün ve B.A.’ya, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıl 2 ay, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçunu işlediği gerekçesiyle 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezaları verdi.