Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, Hayrettin ve Sevim çiftinin 3 çocuğundan 2'ncisi olan Halil Karaçam, arkadaşları ile birlikte çocuk parkında top oynamaya başladı. 

TOPU KELKİT ÇAYI KENARINA DÜŞTÜ

Bu sırada çocukların oynadığı top, parkın tel örgülerini aşarak yaklaşık 300 metre aşağıda bulunan Kelkit Çayı'nın kenarına düştü. 

BİR SÜRE SONRA DÖNMEYİNCE ARKADAŞLARI AİLESİNE HABER VERDİ

Topu almak için giden Halil Karaçam aradan bir süre geçmesine rağmen geri dönmedi. Bunun üzerine arkadaşları Kelkit Çayı kenarına gitti. Halil'i orada göremeyince durumu ailelerine haber verdi. 

HAVA KARARINCA ARAMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

İhbar üzerine güvenlik güçleri de harekete geçti. Olay yerine gelen polis ekipleri ve ilçe sakinleri çayın etrafında çocuğu aramaya başladı. Ancak aramalar sonuç vermedi. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmaları sonlandırıldı.

BARAJIN KAPAKLARI KAPATILDI

Çocuğun Kelkit Çayı’na düşmüş olabileceği değerlendirilirken, Sivas´ın Suşehri ilçesinde bulunan Kılıçkaya barajının kapakları akşam saatlerinde kapatıldı. 

YARIN DEVAM EDİLECEK

Arama çalışmaları su seviyesinin düşürülmesiyle yarın sabah yeniden başlatılacak. Arama çalışmaları için bölgeye AFAD, UMKE, Emniyet ve Jandarma Su Altı Arama Kurtarma ekipleri çağrıldı.

2 YILDIR KAYIPTI KEMİK PARÇALARI BULUNDU

Öte yandan 2 buçuk yıl önce yine Kelkit Çayı’nda 2 çocuk kaybolmuş, geçen ay kayıp çocuklardan 8 yaşındaki Bayram Erol’a ait kemik parçaları bulunmuştu.

Aynı şekilde 1 buçuk ay önce gerçekleşen trafik kazası sonrasında Kelkit Çayına uçan arabada bulunamayan 39 yaşındaki Ayhan Cebe için de çay üzerinde arama çalışmaları yapılmaya devam ediyor.