Kastamonu’nun Araç ilçesinde Yeni Mahalle Macar Halimoğlu Sokak üzerinde bulunan ve yaklaşık 100 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi bina hiç beklenmedik bir anda çöktü. Kimsenin ikamet etmediği ve kullanılamayan tarihi binanın çöküşü esnasında çevrede kimsenin olmaması olası bir facianın da önüne geçmiş oldu.

Kaldırıma doğru çöken tek katlı ahşap bina, çevrede büyük paniğe yol açtı. Tarihi binanın çöküşü esnasında büyük bir toz kütlesi de havaya kalktı. Bu esnada geçmekte olan bir otomobil de, aniden durarak geri doğru manevra yapmaya başladı. Bina çöktükten sonra Araç Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, yaklaşık 100 yıllık olduğu tahmin edilen ahşap binanın Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından daha önce tescil edildiğini belirterek, “Binanın çok fazla mirasçısı bulunuyor. Binanın çöküşü esnasında herhangi bir vatandaşımızın olmaması bizi sevindirdi. Binanın çökmesiyle ilgili olarak Anıtlar Yüksek Kurulu'na bilgi verdik. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan, ilçemize bir heyet gelecek ve incelemelerde bulunacak. İncelemenin ardından enkazı kaldıracağız” dedi.