Terör örgütleri vatandaşlardan istediği desteği bulamıyor. Başta Doğu ve Güneydoğu'da teröre tepki gösteren vatandaşlar, İçişleri Bakanlığınca kurulan"Alo 140 Terör İhbar Hattı"nı arayarak teröristlerle ilgili güvenlik güçlerine yardımcı oluyor.


Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül hakkındaki yönetmelik, 31 Ağustos 2015'te yürürlüğe girdi. Yönetmelik, terörle mücadele kapsamında aranan şahıslar hakkında ve terörle mücadelede somut katkısı olan bilgileri ileten kişilere ödül verilmesini öngörüyor.

Yönetmelik kapsamında İçişleri Bakanlığınca kurulan ihbar hattına vatandaşlar, yoğun ilgi gösteriyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 31 Ağustos'tan bugüne kadar ihbar hattını arayan 114 bin 495 vatandaş, terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verdi.

VATANDAŞ TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK OLUYOR

En çok aranan teröristlere ilişkin bilgilerin yer aldığı "www.terorarananlar.pol.tr" adlı internet sitesi de aynı tarihten beri 336 bin 687 ziyaretçi tarafından 2 milyon 572 bin 875 kez görüntülendi.


GELEN İHBARLAR TEK TEK İNCELENİYOR

"Alo 140 Terör İhbar Hattı"
na vatandaşlardan gelen çağrıları tek tek değerlendiren güvenlik güçleri, farklı illerde bazı terör eylemlerinin önüne geçti, birçok teröristi yakaladı. İhbarda bulunan vatandaşlara çeşitli miktarlarda para ödülü verildi.


İHBARLA YAKALANANLAR

İhbarla yakalanan terör örgütü mensuplarıyla 15 kalaşnikof, 52 şarjör ve 997 mermi, 560 kilogram amonyum nitrat, 9 el bombası, 6 kilogram C4 tipi plastik patlayıcı, 46 tüp içine hazırlanmış el yapımı patlayıcı, 3 jeneratör, 8 elektrikli fünye, 3 el telsizi, 3 dürbün, 86 pil, bir IR hedef işaretleme, 3 askeri elbise, 2 hücum yeleği, 2 bin 130 metre kablo ve 6 ton yaşam malzemesi ele geçirildi.