Edinilen bilgiye göre, Bursa'da polis merkezine giderek, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde 13 Mart 2006'da asker arkadaşı Muhittin Kızılaslan'ı 27 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü 10 yıl sonra itiraf eden Hacı A., İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Adliyesine çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme, Hacı A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Hacı Ay. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CENAZE MASRAFLARINI ÖDEMİŞ
Tutuklanan katil zanlısı Hacı A.'nın vermiş olduğu ifade ise kan dondurdu. Zanlı, 2001-2003 yıllarında Muhittin Kızılaslan (36) ile Elazığ 8.Kolordu Komutanlığı'nda askerlik yaptıklarını, tezkerenin ardından kendisinin İstanbul'a dönüp Arap turistlere yönelik rehberlik işiyle uğraştığını, arkadaşının ise memleketi Muş'ta soğan ticareti yaptığını belirtti. Yanına çağırdığı Kızılaslan'ın kısa süre sonra İstanbul'a gelip bir tekstil atölyesinde işe girdiğini ve 3 yıl aynı evde kaldıklarını belirterek, evde alkol aldıktan sonra çıkan bir kavga sonucu arkadaşını 27 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü ve cebindeki 3 bin lira parayı aldığını söyledi. Öte yandan Hacı A., asker arkadaşının ölümünden sonra Muş'a taziye evine gittiğini, burada bir hafta kaldığını, aldığı paranın 750 lirasını ise cenaze masraflarına harcadığını söyledi.

ASKER ARKADAŞININ VERDİĞİ PARAYLA UYUŞTURUCU ALIYORMUŞ
Askerden sonra İstanbul'a gelerek turistlere yönelik rehberlik işiyle uğraşan Hacı A.'nın uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu öğrenildi. Ayrıca Hacı A.'nın beraber yaşadığı Muhsin Kızılaslan'dan sürekli para istediği ve Kızılaslan'ın verdiği paralarda uyuşturucu satın aldığı bilgisine varıldı. Polis ekipleri, Hacı A.'nın Muhsin Kızılaslan'ı Muş'a geri dönünce, uyuşturucu satın alacak para veremeyeceğinden korktuğu için cinayeti işlediği ihtimali üzerinde duruyor.