Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler birbirlerine girdi. Palaların kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralanırken, 20'ye yakın gözaltı işlemi yapıldı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kavga, kampüs içerisinde saat 14: 30 sıralarında meydana geldi. Karşıt görüşlü iki grup arasında nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kavga çıktı. İletişim Fakültesi önünde çıkan kavgada iki grup birbirlerine taş, sandalye ve palalar ile saldırdı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Çıkan kavgada üç öğrenci yaralanırken, kavganın büyümesi üzerine kampüse çok sayıda polis ekipleri ile ambulans sevk edildi. Polis ekipleri çıkan kavgaya biber gazı ile müdahale etti. Ayrıca yaralı öğrenciler kampüs içerisinden çıkartılarak ambulansla tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

20 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis kavgaya karışan yaklaşık 20 öğrenciyi kampüs içerisinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrencilerin kampüs dışarısına çıkartıldığı esnada çevrede toplanan öğrenciler polise tepki gösterince, polis ekipleri bu kez kampüs dışarısında toplanan öğrencileri biber gazı ile bölgeden dağıttı.

ÖĞRENCİ GİRİŞİ KAPATILDI

Özel güvenlik görevlileri ise okula öğrenci girişini durdurdu. Gelen öğrenciler okula alınmadı. Polis ekiplerinin hem kampüs içerisinde hem de kampüs dışarısında bekleyişi sürüyor.