Güvenlik

Yaralıyı Güneşten Korumak İçin Şemsiyeyle Başında Bekledi


Kaza, Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde Orman İşletme Müdürlüğü kavşağında meydana geldi. Talip Şevik'in 16 PH 872 plakalı motosikletine Ankara Caddesi'nde seyrettiği sırada, iddiaya göre aynı istikametten gelen ve plakası ile sürücüsü henüz belirlenemeyen bir otomobil Gazi Molla Sokağı dönerken çarptı. Çarpmanın etkisiyle Talip Şevik düşerek yaralandı. Kaza sonrası motosiklet sürücüsünün yaralanmasına sebep olan otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Servis ve polise bildirdi. Daha sonra ise hemen yaralının yardımına koştular. Yaralı halde yerde yatan Talip Şevik’e ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparken, Murat Koçak isimli bir vatandaş da güneşin altında sıcak asfaltta yatan yaralı için aracındaki şemsiyeyi aldı. Şemsiyeyiy açarak Şevik’e güneş gelmesini önledi. Koçak, ambulans gelene kadar dakikalarca yaralının başında elinde şemsiye ile bekledi.
Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesi sonrası Talip Şevik, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Şevik'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, emniyet ekipleri ise kazayı gören vatandaşların verdikleri bilgiler doğrultusunda kaçan otomobilin peşine düştü.

FOTOĞRAFLI