Gökhan Elber tutuklanırken vücudunun belden yukarısı yanan, sol gözü görme yeteneğini yitiren Zehra Elber, bugüne kadar 18 ameliyat oldu. Kızının estetik ameliyatlar olması gerektiğini belirten annesi Ümmü Gülsüm Oktay, "Sosyal güvencesi yok. Bu ameliyatların maliyeti de 200 bin liranın üzerinde. Bunları yaptıracak gücümüz yok" dedi.  Zehra, enfeksiyon kapmaması için örtü altında yatıyor.


Ereğli'de oturan 23 yaşındaki Zehra Elber, 6 yıl önce garson 28 yaşındaki Gökhan Elber ile kaçarak evlendi. Ankara'ya yerleşen Elber çiftinin bu evliliklerinden 2 oğulları oldu. Zehra Elber, işsiz kalan eşi Gökhan Elber'den iddiaya göre, sürekli şiddet görmeye başlayınca geçen mayıs ayında Ereğli İlçesi'nde ailesinin yanına yerleşti. Eşi de 2 çocuğu ile birlikte Ankara'daki evlerinde yaşamlarını sürdürmeye devam etti. 

EŞİNİ EVDEN ÇIKARABİLMEK İÇİN PLAN YAPMIŞ 

Zehra Elber, geçen mayıs ayında boşanma davası açtı. Bunu duyan eşi Gökhan Elber'in de 27 Mayıs günü eşi Zehra Elber'i telefonla arayarak, "Çocukları görmek istiyorsan. Bir internet salonuna git, internet aracılığıyla çocukları göstereyim. Hasretini gider" dediği öne sürüldü. Zehra Elber de, kardeşi Ezgi Oktay ile birlikte internet salonuna gitti. Ancak eşi tekrar telefonla arayıp, çocuklarının uyuduğunu ve başka zaman göstereceğini söyledi. Bunun üzerine Zehra Elber, kız kardeşiyle evlerine dönmek için yola çıktı. Evlerine yaklaşık 100 metre kala kendilerini takip eden eşi Gökhan Elber'in kezzaplı saldırısına uğradı. 

SOL GÖZÜNÜ KAYBETTİ, YÜZÜ VE VÜCUDU YANDI 

Zehra Elber, kezzaplı saldırı sonucu sol gözü görme yeteneğini yitirdi. Bunun üzerine yapılan ameliyatla Elber'e, protez göz takıldı. Yüzü ve vücudundaki yanıklar nedeniyle de 18 ameliyat geçirdi. 

Kızının bu haline çok üzüldüğünü söyleyen anne Ümmü Gülsüm Oktay, şunları söyledi: 

"Kızım, 6 yıl önce sevdiği Gökhan Elber ile kaçarak evlendi. Çocuklarımızın mutlu olması için daha sonra biz de bu evliliği onayladık ve düğün yaptık. Ancak, kızım evlendikten sonra sürekli şiddet görmeye başlamış. Bizim hiç haberimiz yoktu. Kezzaplı saldırıdan 3 ay önce kocası, kızımın kulağını ısırmış, oturdukları 2'nci kattaki evlerinden aşağı atmış. Vücudunun 9 yerinde kırıklar vardı."

Damadı Gökhan'ın, geçen yıl şiddet uyguladığı için 6 ay evden uzaklaştırma cezası aldığını da anlatan Ümmü Gülsüm Oktay, kızının da o dönemde kadın sığınma evinde kaldığını söyledi.

18 AMELİYAT GEÇİRDİ, ESTETİK AMELİYATLAR GEREKLİ 

Ümmü Gülsüm Oktay, kızının saldırının ardından 18 ameliyat geçirdiğini, sosyal güvencesi olmadığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ereğli Kaymakamlığı ve Ankara Valiliği'nin destekleriyle bugünü kadar geldiklerini söyledi.