'Yakaladınız da ne geçti elinize!'

ANTALYA'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheliler, otomobilin ön lastiği patlayınca yakalandı. Araçtaki 24 yaşındaki Uygur Ç. adlı kadın, polislere "Yakaladınız da ne geçti elinize?" diyerek tepki gösterdi.

Olay, saat 03.00 sıralarında Bülent Ecevit Bulvarı'nda meydana geldi. Devriye gezen polis, 35 yaşındaki Mehmet D. yönetimindeki 07 BZK 38 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ihtarını dikkate almayan sürücü kaçmaya başladı. Mehmet D. ile yanında bulunan arkadaşı Uygur Ç., Bülent Ecevit Bulvarı'nda ters şeritten kaçtıktan sonra sırasıyla Sinanoğlu, İsmet Gökşen, Metin Kasapoğlu caddelerinden geçerek Portakal Çiçeği Caddesi'ne geldi. Arkasında çok sayıda ekip olmasına rağmen kaçmayı sürdüren Mehmet D., Burhanettin Onat Caddesi ve sonrasında Tevfik Işık Caddesi'nde yaya kaldırımından geçip Işıklar Caddesi'ne girdi. Birsüre sonra Gençlik Mahallesi'ne geçen otomobil, sol ön lastiği patlayınca yakalandı.
Sürücü Mehmet D. polis tarafından gözaltına alınırken, yanında bulunan Uygur Ç., polislere, "Yakaladınız da ne geçti elinize?" diye tepki gösterdi. Güçlükle sakinleştirilen genç kadın, Mehmet D. ile birlikte doktor kontrolünden geçirildikten sonra Yenikapı Polis Merkez Amirliği'ne götürüldü.
Bülent TATOĞULLARI / ANTALYA,(DHA)