Olay, Afyonkarahisar'daki rekreasyon alanı Akarçay kenarında öğle saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının anlatımına göre, bir süre Akarçay kenarında yürüdükten sonra tenha yerdeki banklardan birine oturan Ramazan İşlek, bir süre çevreyi izledi. Daha sonra Akarçay'ın kenarındaki parmaklıkların yanına giden Ramazan İşlek, iddiaya göre yanında getirdiği tabancayla başına bir el ateş etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Ramazan İşlek'in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Uzun süre çevrede inceleme yapan polis, Ramazan İşlek'in babası Nurettin İşlek'i cep telefonuyla arayarak olay yerine çağırdı. Yaklaşık 10 dakika sonra gelen baba, çocuğunun öldüğünü görünce sinir krizi geçirdi. Kendisini yere bırakan babayı sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen savcının yaptığı incelemenin ardından Ramazan İşlek'in cenazesi otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna gönderildi. 

Ramazan İşlek'in olaydan yaklaşık 12 saat önce kendisine ait sosyal medya hesabından 'Unutmayın beni, hakkınızı helal edin' paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.