İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın öldürülmesinin ardından Türkiye’nin gündemine gelen Atalay Filiz ortadan kaybolmuştu. Titizlikle olayın üzerine düşen emniyet, zanlı Filiz için özel bir ekip kurdu. Yapılan araştırmalar ve parmak izinden yola çıkan emniyet teşkilatı, zanlının üç yıl önce de Ankara’da çocukluk arkadaşı ile sevgilisini öldürdüğünü tespit etti. Filiz’in Paris’teki Rus sevgilisinin 5 yıldır kayıp olduğunun tespit edilmesi ise bu kişiyi de Atalay Filiz’in öldürebileceği ihtimalini akıllara getirdi.
GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİ ATALAY FİLİZ Mİ?
Emniyet, olaylarla ilgili bugüne kadar onlarca kişinin ifadesini aldı. Tüm Türkiye’de aranan Atalay Filiz ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ortaya çıkan güvenlik kamera görüntülerine göre, zanlının İzmir’de yaşadığı öne sürüldü. Filiz, iddialara göre en son Buca ilçesinde bir markette alışveriş yaparken görüntülendi. Görüntüler, bir kişi tarafından Müge Anlı’nın programına ulaştırıldı.
Güvenlik kamera görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ankara emniyeti ile irtibata geçti. Güvenlik kamera görüntülerinin ardından fotoğraftaki kişinin Atalay Filiz olup olmadığı araştırılmaya başlandı. “Atalay Filiz İzmir’de” şeklinde gelen ihbar da İzmir emniyetini hareketlendirdi. Bölgede çalışma başlatan ekipler, zanlının görüldüğü bölgeyi araştırmaya aldı. Görüntülerdeki kişinin Atalay Filiz olup olmadığının önümüzdeki saatlerde netlik kazanacağı belirtildi.