Otomobil alım satımı yapan S.Ç. (33), bir süre önce Eskişehir’de işlettiği kahvede çalıştıktan sonra Bursa’daki ailesinin yanına dönen Serkan T.’yi (19) Bursa’da bıçakla yaraladı. Aynı gün Eskişehir’e gelen S.Ç. 8 yıllık eşi Çiğdem Çeledir’in (29) annesiyle birlikte kaldıkları Yenikent Mahallesi’ndeki evine gitti. S.Ç. çıkan tartışmada tabancayla ateş ederek eşi Çiğdem Çeledir’i, kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik (18) ve kayınvalidesi Aynur Çelik’i (47) yaralayıp kaçtı.4 çocuk annesi Çiğdem Çeledir kaldırıldığı hastanede öldü.
 
Katil zanlısı S.Ç. aynı gece, uzaktan akrabası Birol İnce’yi (24) eskiden köy olan Turgutlar Mahallesi girişindeki mezarlık yanına götürdü. S.Ç., eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü İnce’yi tabancayla başından 2, boynundan da 1 kurşunla vurarak öldürdü.
 
TABANCASIYLA YAKALANDI
 
Bir kaç kez otomobil değiştiren Soytürk Çeledir dün öğle saatlerinde Ertuğrulgazi Mahallesi’nde Asayiş Şubesi Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Bürosu ekipleri tarafından olaylarda kullandığı 7.65 mm. çapındaki tabancasıyla yakalandı.
 
SERKAN’I BİROL YARALADI
 
Gözaltına alınan S.Ç. aralarında alacak verecek meselesi olan Serkan T. ile konuşmak için Birol İnce’yle birlikte Bursa’ya gittiklerini, çıkan tartışmada Birol’un Serkan’ı bıçakla yaraladığını öne sürdü. 


SENİ ALDATTIM, NASIL BİR ERKEKSİN?’
 
Daha sonra Eskişehir’e döndüklerini belirten S.Ç., kendisinin bir süredir ayrı yaşadığı eşi Çiğdem Çeledir ile konuşmak için kayınvaldesinin Yenikent Mahallesi’ndeki evine gittiğini söyledi. Çeledir olayla ilgili olarak polislere şunları söyledi:
 
"Ben Çiğdem’den boşanmak istiyordum. Bir süredir ayrıydım. 4 çocuğum benim yanımda kalıyordu. Olay gecesi eşimle konuşmak için annesiyle birlikte kaldığı eve gittim. Akraba ziyaretinde olan eşimi bekledim ve geldiğinde onunla boşanma konusunda tartıştık. Ben boşanmak istiyordum ancak o bana boşanmayacağını, beni uğraştıracağını, çocukları da benden alıp bir daha göstermeyeceğini söyledi. Tartışma sırasında bana ’Seni aldattım, nasıl bir erkeksin?’ deyince kendimden geçtim ve tabancayla ona ateş ettim. Araya giren kayınbiraderim ve kayınvaldeme de ateş edip evden dışarı çıktım."
 
BİROL’U EŞİMLE İLİŞKİSİ OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜM
 
Olayın ardından uzaktan akrabası olan Birol İnce ile buluşup onu otomobille Turgutlar Mahallesi’ndeki mezarlık yanına götürdüğünü söyleyen S.Ç., "Birol’u eşimle ilişkisi olduğu için öldürdüm" dedi.
 
YARALI KAYINBİRADER ÖLDÜ
 
Eskişehir’de eniştesi S.Ç. tarafından tabancayla başından vurularak ağır yaralanan ve 19 Ocak’tan bu yana Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavisi süren 18 yaşındaki Muhammet Murat Çelik, bugün sabah saatlerinde öldü.
 
Dün yakalanan ve bugün adliyeye sevk edilen katil zanlısı S.Ç., eşi Çiğdem Çeledir ile uzaktan akrabası Birol İnce’yi tabancayla öldürmüş, kayınvalidesi Aynur Çelik’i ve kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik’i de yaralamıştı. Kayınvalide Aynur Çelik ile oğlu Muhammet Murat Çelik ESOGÜ Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
 
Muhammet Murat Çelik bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Hastane yetkilileri Muhammet Murat Çelik’in 19 Ocak’tan bu yana yoğun bakım servisinde yaşam destek ünitesine bağlı olarak tedavisinin sürdüğünü, sabah saatlerinde ise kurtarılamadığını bildirdi. Yetkililer aynı hastanede tedavisi süren anne Aynur Çelik’in ise sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.