Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK'lı bir grup terörist, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına roketatarlı saldırıda bulundu.


Muş'un Varto ilçesinde PKK'lı teröristler zırhlı polis aracına roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırı, saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Bir grup PKK’lı terörist ilçe merkezini gören tepeden roketatarlarla İlçe Emniyet Amirliği’ne saldırdı. 3 roketatarın emniyet amirliğine yakın boş bir araziye düştüğü, olayda ölen ya da yaralananın olmadı. Saldırıya anında karşılık veren emniyet güçleri PKK’lı teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. 

Kaymakam Musa Üçgül, "Şu anda ciddi bir sıkıntı yok. Polisimiz saldırılara anında cevap vermişlerdir. Gerekli önlemler ve tedbirler alınmıştır. Şu anda da operasyon sürüyor" dedi.

POLİS ARACINA SALDIRI

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi'nde barikat kurup yolu trafiğe kapatan teröristler, olay yerine gelen zırhlı polis aracına, roketatar, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. 
 
Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle teröristler kaçtı.