Eskişehir'de "kayıp" olarak aranan kişinin uyuşturucu ve alkol kullandıktan sonra hayatını kaybettiği, cesedinin ise arkadaşları tarafından dağlık alana gömüldüğü bildirildi.

İddiaya göre, kentte kuaförlük yapan Burak Sargın (22), 18 Ocak'ta babası Hüsnü Sargın'ı cep telefonuyla arayıp arkadaşlarıyla Kütahya'ya gideceğini söyleyerek evden ayrıldı.

NEDENİ BELLİ DEĞİL

Arkadaşları Muhittin S. (21), Cihan O. (26), Mehmet P. (24) ve Taner A. (25) ile Yeni Bağlar Mahallesi'nde bir evde alkol ve uyuşturucu kullanan Sargın, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı hayatını kaybetti. Sargın'ın öldüğünü gören arkadaşları, cesedi battaniyeye sarıp kente 15 kilometre uzaklıktaki dağlık alana gömdü.

Ertesi gün Sargın'ın ailesi çocuklarının eve dönmemesi üzerine karakola gidip "kayıp" başvurusunda bulundu. Polis ekipleri, başvuru üzerine Sargın'ın yakın arkadaşları Muhittin S, Cihan O, Mehmet P. ve Taner A'yı sorguladı. Söz konusu 4 kişi, sorgularında Sargın ile 18 Ocak'ta beraber olduklarını ancak akşam saatlerinde ayrıldıklarını, bir daha görmediklerini bildirdi.

GÖMDÜKLERİ YERİ GÖSTERDİLER

Araştırmasını derinleştiren ve 4 kişiyi yaklaşık 1 ay boyunca takibe alan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri çapraz sorguya aldı. Çapraz sorguda olayı itiraf eden Muhittin S, Cihan O, Mehmet P. ve Taner A, cesedi gömdükleri yeri polise gösterdi.

Sargın'ın cesedi, bulunduğu yerden çıkarılarak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan Muhittin S, Cihan O, Mehmet P. ve Taner A'nın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.