İzmir'de çocuk gelin olaylarının en çok gündeme geldiği Kiraz’da tecavüz sonucu 8 aylık hamile olduğu belirlenen ve devlet korumasına alınan 14 yaşındaki M.A. geçen hafta doğum yaptı

İzmir Kiraz'da tecavüz sonucu hamile kaldı, 14'ünde anne oldu

İzmir’in Kiraz İlçesi’nde 13 Mart’ta rahatsızlanıp götürüldüğü hastanede 8 aylık hamile olduğu belirlenen M.A. doğum yaptı. M.A ifadesinde, mahallede oturan sütçü 28 yaşındaki Y.K. ile ilişki yaşadığını, birbirlerini sevdiklerini ve evlenmek için onunla beraber olduğunu söylemişti. Küçük kızla birlikte olmadığını iddia eden Y.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 

DNA TESTLERİ YAPILIYOR 


Küçük kızın, 2 yıl önce de öz amcasının cinsel tacizine uğradığı yönünde ifade verdiği ve bunun üzerine amca M.A.’nın da tutuklandığı belirlendi. M.A.’nın daha sonra ifadesini değiştirerek “Amcam beni dövdüğü için bu iftirayı attım. Bana tecavüz eden kişi şoför S.O.’dur” dediği öğrenildi. Amca tahliye edilirken 22 yaşındaki S.O. ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Anne, baba ve amcasıyla birlikte yaşayan M.A., doğacak bebeğin ve kendisinin zarar görebileceği düşüncesiyle devlet korumasına alındı. Geçen hafta kaldığı yurtta doğum sancıları başlayan M.A. hastaneye kaldırıldı. İki gün hastanede kalan küçük kız bir erkek bebek dünyaya getirdi. Kilosu çok düşük olan bebek kuvöze konuldu. Bebeği kabullenmekte zorlandığı öğrenilen M.A.’nın yuvadaki psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından destek aldığı belirlendi.
 

1 AY DEVLET KORUMASINDA KALACAK


Bir ay daha devlet korumasında kalacak olan M.A. ve bebeğinin uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonrası ailesine verilip verilmeyeceği belirlenecek. M.A.’nın babası Ali A., maddi durumlarının iyi olmadığını, doğacak bebeğin devlet tarafından alınmasını, kızının ise kendilerine verilmesini istemişti.

BEBEĞİN BABASINI DNA TESTİ BELİRLEYECEK


Tutuklanan Y.K.’nın “Bebeğin babası ben değilim” şeklindeki ifadesi üzerine savcılık DNA testi yapılmasını istemişti. Tutuklu Y.K. ile bebekten kan örnekleri alındı. Daha önce de küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen iki kişiden örnekler alınmıştı. Kan örnekleri ile karşılaştırma yapılarak bebeğin babası belirlenecek. (Habertürk)