Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan H.A., IŞİD'e katılmak için bu yılın başında Suriye'ye gitti. Terör örgütü saflarında çatışmalara giren H.A., 1 ay önce örgütten ayrılarak Antalya'ya ailesinin yanına döndü. Jandarma istihbarat ekipleri, terör örgütüyle bağlantısını tespit ettikleri H.A.'yı fiziki ve teknik takibe aldı. 

Antalya Jandarma Komutanlığı ve Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yeterli delil elde ettikten sonra Cumhuriyet savcılığından alınan izinle 29 Temmuz'da, H.A.'nın kaldığı gecekonduya operasyon düzenledi. Jandarma özel harekat timlerinin de destek verdiği baskında, H.A. gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen H.A., sorgusunun ardından adliye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgusunda çelişkili ifade veren H.A., akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalılıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan kontrollerde, akli dengesinin yerinde olduğu tespit edilen H.A., bugün yeniden Antalya'da adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgusundan sonra mahkemeye çıkarılan H.A., tutuklandı.