Hala Ne Olur Buradan Gidelim Deyince Herşey Ortaya Çıktı MUŞ’ta, evlerinin bahçe duvarını yenilediği ailenin Ö.N.K. (12) isimli kızını t-a-c-iz ettiği iddiasıyla tu-tu-klu yargılanan inşaat ustası S.K. (51) hakkında, ‘çocuğa c-i-n-sel i-s-t-i-smar’ suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MUŞ’ta yaklaşık 1 ay önce Ö.N.K. isimli küçük kız çocuğu, yaz tatilini geçirmek için babası L.C.K. (59) ve halası F.G.B. (56) ile beraber İstanbul’dan memleketleri Muş’a geldi. Baba L.C.K., burada kendisine ve kardeşlerine ait apartmanın bahçe duvarını yeniletmek için inşaat ustası S.K. ile anlaştı. Apartmanda çalışmaya başlayan S.K., iddiaya göre, işiyle meşgul olduğu sırada Ö.N.K.’nin bulunduğu odaya girip, perdeleri kapattı. S.K., çocuğun babası apartmanın başka yerindeyken, Ö.N.K.’yi elle t-a-c-iz etti.

HALASINA ‘NE OLUR GİDELİM BURADAN’ DEMİŞ… T-a-c-iz olayı, Ö.N.K.’nin, halasına “Hala ne olur gidelim buradan, burada durmak istemiyorum” demesiyle ortaya çıktı. Ö.N.K., neler olduğunu soran halasına olayı anlattı. Baba ve halanın suç duyurusu üzerin

e gözaltına alınan S.K., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR… Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame de Muş 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. S.K. hakkında, ‘çocuğa ci-n-sel i-s-t-ismar’ suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, davanın ilk duruşması, perşembe günü görülecek.

UCİM DAVAYI TAKİP EDECEK… Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, taciz olayından kendilerine gelen ihbarla haberdar olduklarını ve talep edilmesi durumunda gerek çocuğa gerekse aileye her türlü psikolojik ve hukuki desteği vereceklerini söyledi. Özkan, “Çocuklar vatandır ve vatanın en hassas şekilde korunmaya ihtiyaçları vardır. Vatandaşlarımız, her türlü istismar durumunda bize internet sitemiz olan ucim.org.tr’ adresinden ulaşabilir ve ihbarda bulunabilirler” dedi.