İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri,  iş adamı 27 yaşındaki  Gökhan Kalıpçı'nın Bayraklı ilçesindeki otelden ayrıldıktan sonra bindiği cipinde  silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili güvenlik kamerası ve MOBESE  kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti.  

Ekipler, zanlıları düzenledikleri operasyonla saklandıkları iki ayrı  evde yakaladı. Sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, sorgulanmak üzere İl Emniyet  Müdürlüğüne götürüldü.

Hayatını kaybeden Kalıpçı için ise Manavkuyu Camisi'nde cenaze töreni  düzenlendi. Tören öncesi polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.  Cezaevinde bulunan baba Mahmut Kalıpçı, cenazeye özel izinle Jandarma eşliğinde  getirildi.

Kalıpçı'nın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından  Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kalıpçı'nın yakınları, gazetecilerin  görüntü ve fotoğraf çekmesine müsaade etmedi.

Öte yandan, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gökhan  Kalıpçı'nın babası Mahmut Kalıpçı ile Onur D. arasından geçen yıl 29 Kasım  2016'da Manisa'nın Yunusemre ilçesi Mimar Sinan Bulvarı'nda alacak verecek  meselesi yüzünden tartışma çıktığı ve tartışma sonrası çıkan silahlı kavgada 6  kişinin yaralandığı öğrenildi. 

Olay yerinden kaçan Mahmut Kalıpçı'nın bir süre önce teslim olduğu  belirtildi. Polis ekiplerinin olayı bu yönde de araştırdığı öğrenildi.

OLAY

Manisa'da turizm işiyle uğraşan Gökhan Kalıpçı, dün sabah saatlerinde  Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi'ndeki bir otelin önünden ciple ayrılmak  üzereyken silahla ateş edilmiş, sağlık ekiplerince Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastanesi'ne kaldırılan Kalıpçı müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.