Alınan bilgiye göre, kayınvalidesini öldürdüğü için cinayetten hüküm giyen ve cezaevinden firar eden 39 yaşındaki Hüseyin E, Anadolu Lisesi'nde okuyan kızı C.E. (16) akrabası A.S.E ve onların arkadaşları H.G. (17), E.N.Ç. (16), E.E. (16) ile Sultangazi'de irtibata geçti.

H.E. ile görüşen çocuklardan haber alamayan aileleri durumu polise bildirdi.

İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'nde kurulan özel bir ekip Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'daki güvenlik kameralarını inceleyerek, çocukların hükümlü Hüseyin E. ile Muğla'ya gittiğini tespit etti.

Muğla'da bir emlakçının güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra Turgutreis Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Turgutreis Mahallesi'ndeki bir pansiyona düzenlediği operasyonda Hüseyin E'yi gözaltına alırken, 5 lise öğrencisini ailelerine teslim etmek üzere gözetim altına aldı.

SAHTE PASAPORT İLE ÇOCUKLARI YURTDIŞINA ÇIKARMAYA ÇALIŞMIŞ

Gözaltına alınarak Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen cezaevi firarisi Hüseyin E'nin üzerinden sahte kimlik çıktı. Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, Hüseyin E'nin çocukları kandırarak ailelerinden yaklaşık 20 bin liralık ziynet eşyası aldırttığı tespit edildi.


Öte yandan, pansiyonu 3 aylığına kiraladığı öğrenilen şüphelinin, çocuklara sahte pasaport hazırlatarak yurt dışına çıkmayı planladığı iddia edildi. Kurtarılan çocukların ailelerinin Muğla'ya hareket ettikleri, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.