Kandıra'ya bağlı Kaymaz Erikli köyü Gölköy Mahallesi'nde bulunan göl kenarında ciple off-road yapan Yunus Aktaş (24) idaresindeki 34 CRG 51 plakalı araç, çamura saplanınca arkadaşı Mikail Akalan'dan yardım istedi. İki arkadaş çamura saplanan aracı çıkartmak için çabalarken yanlarında bulunan diğer arkadaşları ise çekme halatı bulmak için olay yerinden ayrıldı.

İddiaya göre Yunus Aktaş aracı çamurdan kurtarmak için çalıştırdığı esnada Mikail Akalan da aracın üzerine çıktı. Bu esnada araç devrilerek sulara gömüldü. Aracı kurtarmak isteyen Mikail Akalan ve Yunus Aktaş otomobille birlikte çamura saplandı. Çekme halatı bulmak için giden arkadaşlarının geri dönerek durumu fark etmesi sonucu olay yerine itfaiye, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İKİ ARKADAŞIN CESEDİNE ULAŞILDI

Yapılan arama çalışmaları sonucu aracın içinde olan Yunus Aktaş'ın cesedine ulaşıldı. Akalın'ın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere İzmit Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından Mikail Akalan'ın da cesedine ulaşıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Akalan'ın cesedi de olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Araç ise çekici yardımı ile sudan çıkartılarak otoparka götürüldü. Acı haberi duyarak olay yerine gelen Akalan ve Aktaş'ın yakınları ise sinir krizi geçirdi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.