Diyarbakır'da geçen Ocak ayında eşi 33 yaşındaki Mübarek Turan'ı doğum yaptıktan bir gün sonra şakaklarına elektrik vererek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Veysi Turan hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis istemiyle dava açıldı. Turan, cinlerin kendisine seslenerek eşini öldürmesini istediğini söyledi.

 

Olay geçen 24 Ocak gecesi, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi 133'üncü sokaktaki evde meydana geldi. Kent merkezindeki bir lokantada garsonluk yapan Veysi Turan, 9 aylık hamile eşi Mübarek Turan, doğum sancıları artınca hastaneye götürdü. 4 yaşında bir kızı da bulunan Mübarek Turan, ikinci kızını sağlıklı olarak dünyaya getirdi. Eşini ve bebeğini eve getiren Veysi Turan, iddiaya göre gece onların uyumasını bekledi. Veysi Turan, evde bulunan üçlü eletrik prizinin kablosunu kesti. Turan, kablonun fişini prize takarken, kestiği uçlarını ise uyuyan eşinin şakaklarına tuttu. Mübarek Turan, akıma kapılarak yaşamını yitirirken, Veysi Turan olaydan sonra '155 Polis İmdat' hattını arayarak eşini öldürdüğünü söyledi. Eve gelen polisler, baş kısmı kömürleşmiş kadının cesedini bulurken, Veysi Turan gözaltına alındı.

Turan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Mübarek Turan'ın öldürülmesi olayını araştıran Cumhuriyet Savcısı, soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede Veysi Turan'ın 'tasarlayarak, yakın akrabayı- eşi öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

CİNAYET İÇİN YALITKAN ELDİVEN VE KABLO ALMIŞ

İddianamede Mübarek Turan'ın olaydan bir gün önce doğum yaptığı için evde dinlendiğini belirten savcı, şüphelinin bu sırada eşini öldürmeye karar verdiğini belirtti. Şüphelinin cinayeti işlemek için bir gün önce bir çift yalıtkan eldiven, üçlü uzatmalı priz ve tornavida aldığını ifade eden savcı, cinayetin tasarlanarak işlendiğini savundu.

İddianamede, şüpheli Veysi Turan'ın eldiveni giyerek üçlü prizin cihaza giren kısmını ikiye ayırdığı ve kabloları sıyırdığı, prizin diğer ucunu fişe takarak elektrikli olan kablonun çıplak iki ucunu uyumakta olan Mübarek Turan'ın şakaklarına değdirdiği vurgulandı. Mübarek Turan'ın elektrik şoku nedeniyle öldüğü belirtilen iddianemede, eşinin öldüğünü anlayan şüphelinin aynı binada oturan ağabeyini çağırdığı ve daha sonra polise haber verdiği ifade edildi.

'CİNLER KARIMI ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ'

Tutuklu Veysi Turan'ın savcılık sorgusundaki ifadeleri de iddianameye yansıdı. Buna göre Veysi Turan, cinayeti şöyle anlattı:

"Olay günü saat 03.00 sıralarında eşim ile aynı odada bulunuyorduk. Bu sırada cinler seslenerek karımı öldürmemi istedi. Bu yüzden uyumakta olan eşimi bu şekilde kasten öldürdüm. Öldürmek için başka neden yoktu."

İddianamede cinayet sebebinin kesin olarak tespit edilemediğini belirten savcı, şüphelinin bu iş için önceden eldiven, tornavida ve üçlü kablo priz almasının, kasten öldürme eylemini tasarlayarak, plan yaparak gerçekleştirdiğini gösterdiğini belirtti. Savcı, Veysi Turan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanmasını istedi.

İddianamenin Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.