Balıkesir’de sevgilisini öldüren kadın, cesedi önce parçalara ayırdı, ardından da sevgilisinin yıllar önce çalıştığı maden ocağına gömdü. Zanlı kadını, sevgilisini öldürdükten sonra hatıra diye sakladığı dişler ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin adeta iğne ile kuyu kazdığı olayda hunharca işlenmiş bir cinayet gün yüzüne çıkarıldı. Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan evli Fikret Durak (45) ile Balya ilçesinin Bengiler Köyü’nde yaşayan evli Adile Çınar (40) yasak aşk yaşamaya başladı. Edremit’te bir ev tutan çift, sürekli olarak burada görüşmeye başladı. 2013 yılının Ağustos ayında Fikret Durak’ın oğlu Balıkesir polisine gelerek babasının kaybolduğunu söyledi. Olayı takibe alan polis ekipleri uzun zaman madenci olarak çalışan ve emekli olan Fikret Durak’ın emekli maaşını çekmediğini tespit etti. Durak’ın bir cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri araştırmalarını derinleştirdi.

İLK DARBEYİ SATIRLA VURDU

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde Fikret Durak ile ilgili özel bir ekip kuruldu. 5 ay boyunca incelemelerde bulunan polis ekipleri tüyler ürperten cinayeti de ortaya çıkardı. İddiaya göre, aralarında kıskançlık başlayan Fikret Durak ve Adile Çınar yasak aşklarını yaşadıkları Edremit’teki evlerinde tartışmaya başladı. Adile Çınar, eline aldığı satır ile Durak’a vurarak öldürdü. Cesetten kurtulmanın yollarını arayan Çınar, aklına gelen korkunç planı uyguladı. Öldürdüğü sevgilisinin cesedinden akan kanları temizleyen Adile Çınar, ardından cesedin kafa, kol ve bacaklarını kesip, balta ve satır kullanarak vücuttan ayırdı. Cesedin parçalarını tek tek poşetleyen Çınar, hepsini ayrı ayrı kolilere koydu. Ardından bir nakliye firması ile anlaşan Çınar, evinin eşyaları ile birlikte cesedin bulunduğu kolileri de kamyona koyarak Balya’nın Bengiler Köyü’ne taşındı. Çınar, daha sonra Balya ilçesi Bengiler Köyü’ndeki kendisine ait evde yaşamaya başladı. Korku ve gerilim filmlerinin senaryolarını aratmayan vahşi cinayetin soğuk kanlı şüphelisi aylar sonra yapılan titiz çalışmalar neticesinde ortaya çıkarıldı.

CESEDİN PARCALARINI MADEN OCAĞINA, KAFASINI İSE EVİNİN BAHÇESİNE GÖMDÜ

Bengiler Köyü yakınlarında bulunan ve Fikret Durak’ın da daha önce çalıştığı kömür madenini takibe alan Adile Çınar, sürekli kamyonların gelip kum ve hafriyat malzemeleri bıraktığını gördü. Bir gece maden ocağına giden Çınar, günde 100 kamyondan fazla hafriyat malzemesi gelen ve aynı zamanda Durak’ın eskiden çalışmış olduğu maden ocağına cesedin parçalarını gömdü. Vücuttan ayrılan parçaları birbirinden farklı yerlere gömen Çınar, bu planı ile cesetten kurtulmuş oldu. Ardından evine dönen Adile Çınar, cesedin kafa kısmını da evinin bahçesine gömdü. Kazdığı çukura sığmayan kafayı tekrar ikiye böldükten sonra toprağa gömdü.

POLİS DOZERLE CESET ARADI

Cinayet ile ilgili özel ekip oluşturan Balıkesir polisi, 100’den fazla kişi ile cinayet konusunda yüz yüze görüşme yaptı. Cesedin maden ocağına gömüldüğünü tespit eden ekipler, dozerle ceset aradı. Bengiler Köyü yakınlarındaki maden ocağında dozerle günlerce ceset arayan ekipler, Fikret Durak’ın vücudundan parçalar buldu. Adile Çınar’ın evinde incelemeler yapan polis ekipleri, şok edici bir detay ile karşılaştı. Evde arama yapan polis ekipleri, Çınar’ın Durak’ı öldürdükten sonra dişlerini söktüğünü ve evde sakladığını tespit etti. Gözaltına alınan Çınar’ın suçunu itiraf ettiği ve Durak’ın kendisinden sürekli para istediğini söylediği iddia edildi.

POLİSİN BÜYÜK BAŞARISI

Balıkesir polisinin aylarca süren çalışması neticesinde Adile Çınar ve Çınar’ın eşi T.Ç. (40) ile kardeşi R.D. (33) gözaltına alınarak adli makamlara teslim edildi. Edremit adliyesine çıkarılan şüphelilerden Adile Çınar tutuklanırken, T.Ç. ve R.D’nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

Öte yandan, polisin maden ocağında bulduğu ceset parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kimlik ve DNA tespiti yapılacak olan Durak’ın cenazesinin daha sonra yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.