Beratcan davası bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Servis şoförü Ersin Kaşıkçı tarafından boğularak öldürülen Beratcan Karakütük'ün babası Ergün Karakütük karısı hakkında çıkan yasak aşk iddiaları hakkında ilk kez konuştu.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre baba Ergün Karakütük, “Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eğer doğruysa boşanırım ondan. Hiç şüphelenmedim. Çünkü Türkan son ana kadar ‘Beni neden gözaltına alıyorlar?’ dedi. Suçu olan cezasını çekecek. O katili daha önce birkaç kez gördüm ama tanışıklığım yoktu” dedi.

Beratcan'ın katil zanlısı Kaşıkçı tutuklandı. Anne T.K. ise azmettirme suçundan tutuklamaya yeterli delil olmadığından mahkemece serbest bırakıldı. Kaşıkçı, Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

‘KOCAM ŞÜPHELENİYORDU’

Anne T.K. ilişkiyi doğrulayarak, “6 yıl önce tanıştık. Sevdiğim için birlikte oldum. Son zamanlarda mahalleden çok laf geliyordu.

Eşim bazı mesajlarımı görmüş, şüpheleniyordu. Ersin Kaşıkçı’ya ayrılmak istediğimi söylediğimde çok kızdı. Oğlumun kaybolduğu gün de ayrılmak istediğimi söyledim. ‘Senin canını çok fena yakacağım’ dedi. Oğlumu öldürdü, böyle canımı yaktı. Oğlumun öldürülmesinde en ufak bir dahlim olmamıştır. Benim kendisini azmettirdiğim iddiası yalandır” dedi. Emniyetteki İşlemlerin ardından adliyeye çıkarılan Kaşıkçı, “Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklandı. Anne T.K. ise azmettirme suçundan tutuklamaya yeterli delil olmadığından mahkemece serbest bırakıldı. Kaşıkçı, Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.