Olay, geçen 6 Kasım günü Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki kadınlar tuvaletinde meydana geldi. Terminalin tuvaletlerini temizleyen Münevver Toprak, bir lavabonun üzerine bırakılan battaniye sarılı kız bebek buldu.

Tuvalette kimsenin olmadığını fark eden Toprak, durumu otogar polisine bildirdi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce terk edildiği anlaşılan bebeğe buradaki görevliler sahip çıktı. Henüz göbek bağı bile kesilmeyen kız bebeğin altını temizleyen Münevver Toprak, biberonla karnının doyurdu. Bebek, hastanede tedavi altına alındı.

KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRENLERİN LİSTESİ ÇIKARTILDI

Bebeğin kimin bıraktığını belirlemek için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Konya merkez ve ilçelerindeki 34 özel ve kamu hastanesinden, 1-6 Kasım tarifleri arasında kız bebek dünyaya getiren kadınların isim listesini istedi. Bu tarihler arasında 404 kız bebeğinin dünyaya geldiği bilgisine ulaşan polis, listedeki isimleri tek tek inceledi. Polis, 5 Kasım'da Meram Tıp Fakültesi'nde sezaryenle bebeğini dünyaya getiren ve yanında hiçbir refakatçisi bulunmadığını ayrıca bebeğin kaydını yaptırmadığı öğrenilen Ayşe A. üzerinde yoğunlaştı.

Otogar güvenlik kameraları ve hastanenin kamera görüntülerini inceleyen polis, bebeğin Ayşe A.'ya ait olduğunu saptadı.

KÜRTAJ PARASI BULAMAMIŞ

2013 yılında eşinden boşanan ve bu evliliğinden 5 yaşında bir oğlu olduğu belirlenen Ayşe A., Karaman'daki evinde dün akşam gözaltına alındı. Konya Asayiş Şube Müdürlüğüne getirililen Ayşe A., buradaki ifadesinde, "Bebek 1,5 yıldır birlikte olduğu H.İ.Ç.'den. Hamile kaldıktan sonra kürtaj yaptırmak istedik. O zaman parayı bulamadık. Sonra parayı bulduk, ancak iş işten geçmişti. Bende sevgilime bebeği düşürdüğümü söyledim. Zamanla karnım çok belirginleşti. 5 Kasım günüde aileme, safra kesesi ameliyatı olmak için Konya'ya gideceğimi söyledim. Aynı gün gittiğim hastanede sezeryanla bebeği dünyaya getirdim." dedi.

 "KUCAĞIMDA BEBEKLE DÖNEMEZDİM, ÇEVREM BENİ AYIPLARDI"

Doğum yaptığım andan itibaren bebekten kurtulmayı planladığını beliten Ayşe A.,"Bebeği kucağıma aldığımdan itibaren ne yapacağımı bilemedim. Ondan kurtulmak istedim. Karaman'a kucağımla bebekle dönemezdim. Kötü kadın olarak bilinirdim. Çevrem beni ayıplardı. Doğumdan iki gün sonra taksiye binerek otogara gittim. Tuvalet ihtiyacı için lavaboya gittim. Bebeği tezgahın üzerine koyup tuvalete girdim. Çıktığımda bebeğin burada bırakmaya karar verdim. Son kez emzirerek tuvaletten çıktım." dediği öğrenildi.

BEBEĞİ İSTEMİYORUM

Şu an 13 günlük olan ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde bulunan bebeğe yetkililer tarafından 'Aslı' adı verildiği öğrenildi. Bebeği istemediği öğrenilen Ayşe A.'nın ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Ayşe A.'nın 'Yaşı veya hastalığı dolayısıyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan bir kimseyi kendi haline terk etmek' suçundan 3-aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması bekleniyor.