Son günlerdeki terör olaylarına bağlı olarak Yakınca Polis Lojmanları önünde uygulama yapan ekipler, Nihat D. yönetimindeki aracı durdurdu. Nihat D. ve yanında bulunan Gökhan D. ile Nihat D'nin kimlik kontrolü yapıldığı sırada araçtan "imdat kurtarın" şeklinde ses gelmesi üzerine ekipler, aracın bagajını kontrol etti. 

Bagajda, ayakları ve başı çuvala geçirilmiş, elleri kelepçeli ve ayakları bağlanmış halde bir kişi bulundu. Bagajda bulunan İlhan S. ile otomobildeki Nihat D, Nihat D. ve Gökhan D. polis merkezine götürüldü.

Uygulama devam ederken durdurulan araçta da önceki araçtaki Nihat isimli şahıslardan birine ait kimlik bulundu. Araç sürücüsü Kemal D'nin de sahte kimlik taşıdığı belirlendi.

Gözaltına alınan ve sahte kimlik kullandıkları tespit edilen Nihat D, Nihat D, Gökhan D. ve Kemal D'nin 4 yıl önce uyuşturucu ticareti yaptıkları ve bu suçtan dolayı haklarında işlem yapıldığı, yargılamalarının sürdüğü, uyuşturucu ticareti nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıkması üzerine İlhan S'yi otomobilin bagajında rehin tutarak İstanbul'dan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine götürmek üzere yola çıktıkları anlaşıldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.