İngiltere’nin Leeds kentinde İngiliz eşi tarafından aldatıldığını öğrenen Oktay Kılıç adlı Türk, iki çocuğunun önünde cinayet işledi. 2006’dan beri evli olduğu Kathleen Kılıç’ın arabasına ‘Find My Friends’ (Arkadaşlarımı Bul) isimli uygulamanın yüklü olduğu bir cep telefonu gizledi. Uygulama sayesinde bilgisayarından eşinin yerini tespit eden Oktay Kılıç, yanında getirdiği mutfak bıçağı ile kadının yanındaki Mark Berney adlı adamı öldürdü. Taksicilik yapan Kılıç daha sonra Wigan kentinde polise teslim oldu ve saldırıyı itiraf etti.

Polise ifade veren Kathleen Kılıç, ‘Oktay’ın aşırı kıskanç ve sahiplenici olduğunu, kumar sorunu nedeniyle evliliklerinin büyük problemler yaşadığını’ belirtirken, Berney ile ilişki yaşadığını doğruladı. Kathleen, ‘Oktay’ın kendisine duygusal taciz uyguladığını’ da ifade etti.

‘Kendime hakim olamadım’
Kathleen Kılıç, geçen ağustosta gerçekleşen olayı mahkemede anlattı. Kathleen’in bir iş için dışarı çıkmasından sonra şüphelenen Oktay Kılıç, eşinin yerini tespit etti. Olay yerine çocuklarının da bulunduğu taksisiyle gelen Kılıç, eşinin aracının içinde ikiliyi samimi biçimde yakaladı. Çılgına dönen adam, çocuklarının gözü önünde yanında getirdiği 16 santimlik bıçağı Mark Berney’e  sapladı. Olay sonrasında polise teslim olan adam, ‘öldürme niyeti olmadığını’ ifade etti. Berney, yaşamını kaybetti.