Akademisyen çiftin 11 yıllık evliliği, ‘cinsellik’ davasıyla bitti. Dava dosyasındaki bilgilere göre; Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül M. (40) ile Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Ryan W. (40) Amerika’da tanıştı. 2005’te evlenen çiftin 2 çocuğu oldu. Ancak evlilik son dönemde çatırdamaya başladı.
CİNSELLİĞE AŞIRI İLGİSİ VARDI
Ayşegül M., İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak eşini sadakatsizlik ve fiziksel-psikolojik şiddetle suçladı. Ryan W.’nin son yıllarda vücut geliştirmeye, dövme yaptırmaya ve cinselliğe aşırı ilgi gösterdiğini öne süren Ayşegül M., sosyal paylaşım sitelerinde de bu tarz paylaşımlar yaptığını iddia etti.
Akademisyen çifti yasak aşk iddiası ayırdı
CİNSELLİK DERSİ
Eşini kız öğrencileriyle alkol alarak baş başa vakit geçirmekle suçlayan Ayşegül M.’nin iddiasına göre, 2012’de bir üniversitede Human Sexuality (İnsan Cinselliği) dersi vermeye başlayan Amerikalı öğretim üyesi, seviyesizce konuşmalar yapıp Facebook’ta da bu tarz paylaşımlar yapınca ders kaldırıldı. Ryan W.’nin flört uygulaması Tinder üzerinden de kadınlarla yazıştığını anlatan Ayşegül M., bir tartışmalarının ardından da öğrencisinin evine yerleştiğini öne sürüp soluğu mahkemede aldı.
Eşinin ispatı olmayan iddialarla kendisini suçladığını kaydeden Ryan W. ise, cinsellik dersi nedeniyle bu konuda çalışmalar yaptığını, cinsel içeriğin her gün içinde olduğu bir dal olduğunu belirtti. Sosyal medyada insanlarla ilişki kurmaya çalışan biri olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten öğretim üyesi, bu yüzden üniversiteden de bir uyarı almadığını söyledi.
DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ
Sevgilisi olduğu iddia edilen öğrenci S.K. ile aylar süren pek çok projede görevlendirildiğini anlatan Ryan W., çalışma hayatında bir arkadaşlık geliştiğini, bunun normal olduğunu savundu. Dövme ve spor alışkanlıklarının dahi kusur olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Ryan W., davanın reddini istedi.
100 BİN TL TAZMİNAT KARARI
Çiftin boşanmasına karar veren mahkeme, Ryan W.’yi kusurlu bularak 700 bin TL isteyen Ayşegül M.’ye 100 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.