Türkiye, kolon kanseri oğlu Fatih Biricik'i (23) daha fazla acı çekmesin diye öldüren Kocaelili baba Salim Biricik'i (57) konuşuyor. Acıdan kurtarmak istediği oğlunun katili olan ve tutuklanan Salim Biricik ifadesinde, "Baba beni ya öldür ya da iyileştir, dayanamıyorum" demesi üzerine oğlunu öldürdüğünü ve çok üzgün olduğunu söyledi. SABAH'a konuşan Fatih Biricik'in dayısı Temel Onat ise "Yeğenim sevilen ve başarılı bir gençti. Tekirdağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nü bitirmişti. Ablam ve eniştemin onunla ilgili hayalleri vardı. Ancak okulun hemen ardından kolon kanserine yakalandı. Kurtarmak için her şeyi yaptılar. Dört yılda 15 defa kemoterapiye girdi ama olmadı" dedi.


'OĞLUMU VURDUM, GEL'

Doktorların son olarak yeğenine iki ay ömür biçtiğini belirten Onat, "Eniştem, bu nedenle bunalıma girmişti ve ilaç kullanıyordu. Olay akşamı beni arayarak, 'Fatih'i vurdum gel' dedi. Gittiğimde her şey bitmişti. Ablam, yeğenimin çok acı çektiğini ve daha önce de birkaç kez, dayanamayarak 'Beni öldürün' dediğini anlattı. Enişteme de olay anında çok acı çektiğini söyleyerek, 'Baba beni yaşatacaksanız yaşatın. Yaşatamayacaksanız öldür' diye bağırmış. İfadesinde söyledikleri doğru. Geleceğiyle ilgili güzel hayaller kurduğu oğlunu, acılarına son vermek için öldürdü. Büyük bir şok ve acı yaşayan ablam ya da diğer aile üyeleri şikâyetçi olmayacak" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİSLE YARGILANACAK

Kocaeli Barosu Başkanı Avukat Sertif Gökçe, "İki aylık ömrü kalmış olsa da, aileden kimse şikâyetçi olmasa da olay kasten yakın akrabayı öldürmektir. Babanın müebbet hapis istemiyle yargılanacağını tahmin ediyoruz. İyi hal ve olay anındaki durum göz önüne alınarak yapılacak indirimler dışında indirim olmaz. Mahkeme takdir kullanabilir" dedi.