Sel felaketinin vurduğu Adıyaman'da kaybolan 2 aylık hamile Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldı. Tekdal'ın 1,5 yaşındaki kızını arama çalışmaları devam ederken, Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan sel felaketinde can kaybı 19'a yükseldi.

HAMİLE ANNE BULUNDU, MİNİK KIZI ARANIYOR

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Tekdal'ın cansız bedenine ulaşılmadan hemen önce yaptığı açıklamada kayıp vatandaşların kişisel eşyalarına ulaştıklarını söylemişti.  Bulunan eşyalar sel suları ile sürüklenen konteynerin içinde bulunuyordu.

Selde kaybolan Fatma Tekdal'ın cansız bedenine ulaşıldı, bölgede çalışan kalabalık bir ekip 1,5 yaşındaki kızı Zümra'nın bulunması için çalışıyor.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, bölgedeki son durum hakkında açıklama yaptı. 

Taksici cinayetinde görüntü de diyaloglar da dehşete düşürdü Taksici cinayetinde görüntü de diyaloglar da dehşete düşürdü

BİNDEN FAZLA EKİP SAHADA

Özkan, ilçede sel sonrası 16 evi tahliye ettiklerini ve bu vatandaşların bir kısmının kendi istekleriyle yakınlarının yanında kaldığını ve bir kısmının da yurtlara yerleştirildiğini ifade etti.
 

 Arama çalışmalarının yanı sıra diğer dere yataklarında da ıslah çalışması yürüttüklerini aktaran Özkan, "Ben de, binin üzerindeki arama kurtarma personeli, iş makineleri personeli ve sahada bize destek olan gönüllüler ve dualarıyla bizi misafir eden Tut ilçemizdeki hemşehrilerimize şükranlarımı sunmak istiyorum. İnşallah çalışmalarımız kısa sürede neticelenir. Kayıplarımızı yakınlarına teslim ederiz. Onların gönülleri serinler ve biz de çalışmalarımızı tamamlamış oluruz." diye konuştu.
 

Ekiplerin, yüreğini ortaya koyarak çalıştığını dile getiren Özkan, şunları kaydetti:
"Çalışmalarımız, sonuna ve sonuca ulaşana kadar devam edecek. Yaklaşık 25 kilometreye kadar uzanan bir alanda arama çalışması yapıyoruz. Bu alanın içerisinde bazı noktalarda iş makineleriyle çalışmalar yapılıyor, bazı noktalarda sualtı arama kurtarma ekiplerimiz çalışma yapıyor. Bazı noktalarda yüzey sondalama çalışmalarında arama kurtarma ekiplerimiz görev yapıyor. Bunların yanı sıra da sürekli yüzey üzerinde de dronlar ile havadan ve karadan tarama yapan ekiplerimiz çalışıyor. Bunların yanı sıra kullandığımız boşluk cihazlarımız, ısı radarlarımız ve buna benzer teknik cihazlar kullanan arkadaşlarımız, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor."