Adana'da PKK ve KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, 5 tabanca, 2 pompalı tüfek, silahlara ait çok sayı da mermi ve örgütsel döküman ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.


İZMİR'DE DE OPERASYON

Adana'nın ardından İzmir'de de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 3 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat, Çevik Kuvvet destekli akrep ve TOMA araçlarının katılımıyla Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde "şafak" operasyonu düzenledi.

Önceden belirlenmiş çok sayıdaki adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyona, polis helikopteri de destek verdi. Yaklaşık 350 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, bazı evlerin açılmayan kapıları 'koçbaşı' ile kırılırken, çevrede de geniş güvenlik önlemi alındı.

Operasyonlarda 13 zanlı gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda pompalı av tüfekleri, tabanca ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ekipler, evlerdeki bazı bilgisayarlara da el koyarak dijital verileri kopyaladı.

Operasyonlarda gözaltına alınanların, terör örgütü PKK'nın yönlendirmesiyle İzmir'de şehir yapılanması KCK kapsamında faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün kırsal kadrosuna adam kazandırma yönünde faaliyet yürüttükleri ve kentte eylemler yaptıkları iddia edildi.

ANKARA'DA DA POLİS HAREKETE GEÇTİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde başta olmak üzere önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.Yapılan aramalarda silah ele geçirildiği görülürken haklarında yakalama kararı olan şüpheliler gözaltına alındı. Operasyon sürüyor.