Saat 02.30 sıralarında anne babanın serada don nöbeti tuttuğu sırada evdeki elektrikli sobadan çıktığı tahmin edilen yangında, içeride uyuyan 7 ve 2.5 yaşındaki iki çocuk can verdi.

ÇOCUKLARI EVDE BIRAKIP SERADAKİ DOMATESLER DONMASIN DİYE SOBA YAKTILAR

Edinilen bilgilere göre olay; Seydikemer ilçesi Kumluova mahallesi Cumhuriyet Caddesinde meydana geldi. Evinde kaldıkları Ayşe Aydın isimli kadının serasında işçi olarak çalışan Kamuran Aykır ile eşi Pınar Aykır, gece yarısından sonra 'don' nöbeti için seraya gitti. Bu ırada 7  yaşındaki Zeynep ve 2.5 yaşındaki Bilal ve 4 yaşındaki Yusuf evde kaldı. Baba Kamuran Aykır ile anne Pınar Aykır hava sıcaklığının '0’ın altına düşmesi nedeniyle sera da soba yakıp turfanda domatesleri dona kaptırmamak için uğraşırlarken, evde uyuyamayan 4 yaşındaki Yusuf Aykır da yanlarına geldi.

YANGIN ELEKTRİK SOBASINDAN ÇIKTI

Saat 02.30 sıralarında Zeynep Aykır (7) ile Bilal Aykır (2.5) mışıl mışıl uyurken elektrikli sobadan çıktığı sanılan yangın, evi bir anda alevler içinde bıraktı. Yangın haberini seranın içer,sinde alan anne ve baba ile komşular koşarak eve geldiklerinde yangın tüm evi sarmıştı. Seydikemer itfaiye grup amirliği ile Kaş ve Kınık’tan itfaiye ekiplerinden yardım istendi. İtfaiye ekipleri geldiklerinde  alevler tüm evi sarmıştı. Evin içinde uyuyan Zeynep Aykır ile Bilal Aykır kurtarılamadı.

ANNE BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Baba Kamuran Aykır ile Anne Pınar Aykır 2 çocuğunun yanarak can vermesi nedeniyle sinir krizleri geçirdi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alıp söndürdüklerinde 2 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların cesetleri Fethiye Cumhuriyet savcısı ve Jandarma’nın incelemesinin ardından geniş çaplı otopsi için Muğla adli tıp kurumuna gönderildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Ailenin ihtiyaç sahibi ve yoksul olduğu sera işçisi olarak çalışarak hayatlarını sürdürdükleri öğrenildi.