Ankara’nın en işlek caddelerinden Dikimevi’nde EGO Genel Müdürlüğü’ne ait belediye otobüsü şoförünün büyük hatası, dün 12 kişinin feci şekilde hayatını kaybetmesine 13 kişinin yaralanmasına neden oldu.


 
Ancak arkasındaki araçların tepkisine sinirlenen E.A. durağa yanaşmak için yeniden otobüse bindi. Ancak aracın viteste olduğunu unutan E.A. el frenini indirdiğinde otobüs kontrolden çıkıp ok gibi ileriye fırladı. Paniğe kapılan ve araç hakimiyetini kaybeden E.A. 70-80 metre boyunca yol kenarında duran araçlara çarparak ve önüne gelen vatandaşları ezerek sürükledi.

EL FRENİNİ ÇEKİP İNDİ

E.A. (46) yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı, Akdere seferini yapan belediye otobüsü dün saat 13.30 sıralarında, Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi’ndeki Ankaray İstasyonu yakınındaki Dikimevi merkez durağına yöneldi. Bir kaza nedeniyle durağa yanaşamayan şoför E.A., kapıları açarak otobüsteki yolcuları indirdi. Daha sonra E.A. otobüs çalışır vaziyette ve viteste olduğu halde el frenini çekerek, kendisi de otobüsten indi. 
 
Arkasındaki araçların tepkisi üzerine E.A. kaldırıma yanaştırmak için yeniden otobüse bindi. Ancak otobüsün viteste olduğunu unutan E.A. el frenini indirdiğinde otobüs birden ileriye fırladı. Bir anda paniğe kapılan ve dev otobüsün hakimiyetini kaybeden E.A. önce durağa daldı, sonra da kaldırıma çıkarak 70-80 metre boyunca önüne gelen herşeyi altına alıp sürükledi. 


 
Kaldırımda 70-80 metre giden otobüs durağı parçaladı, kaldırımdaki ağaçları kökünden söktü. Olay anında kaldırımda bulunan 12 kişi otobüsün altında feci şekilde ezilerek can verdi. 13 vatandaş ise yaralandı. Olayda 8 araç da zarar gördü.