Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesinin Huzurevleri mahallesinde bir apartman dairtesinde 19 Ocak 2016 günü meydana geldi. Anne Arzu ve baba Bekir Yıldız sabahleyin işe gittikten sonra 10 yaşındaki çocukları F.C.Y. evde yalnız kaldı.


Saat 12.00 sıralarında evin telefonu çaldı. Telefonu açan F.C.Y.'ye telefondaki kişi, kendisinin polis olduğunu söyleyerek, "Öncelikle sakin olun. Dün akşam Adana'da bir kuyumcu soyuldu. Polis kuyumcuda yaptığı incelemede sizin babanızın kimliğini buldu. Babanızın adı Bekir Yıldız. Biz şimdi bu soruşturmayı yürütüyoruz, çok gizli bir soruşturma. Bu soygunu sizin babanızın yapmadığını biliyoruz ancak yüklü miktarda altın çalınmış. Babanız cezaevine girecek. Bu nedenle evde ne kadar altın varsa parmak izi çalışması yapacağız. Bu nedenle onları bize vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde babanız hiç işlemediği suçtan cezaevine girebilir. Yanımızda savcı bey de var. Soruşturmayı o yürütüyor" dedi.

"EVDEKİ ALTINLARI GETİR"

Bunun üzerine F.C.Y., "Evde annemin günden sonra aldığı altınlar var onları vereyim" dedi. Sahte polis çocuğa telefonu kapatmaması gerektiğini söyleyip eve bir kişi gönderdi. Çocuk bu arada evdeki bütün altınları toplayıp eve gelen kişiye verdi. Çocuk 5 bin lira değerinde altını verdikten sonra konuşmalar arasında savcının da olduğunu duyduğu için olayı hakim dayısını telefonla arayıp, "Dayı beni arayıp polis olduğunu söyleyen şahıslar oldu, babam cezaevine girecekmiş bu nedenle onlara altın verdim" dedi. 

KIRMIZI MONTLU ŞAHIS

Hakim dayı polisi arayarak bilgi verince polis olay yerine gelip güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek çevrede araştırma yapmaya başladı. Yapılan çalışma sonucunda Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerasını incelemesinde kırmızı montlu bir kişinin telefonla konuşarak binaya girdiğini tespit etti. F.C.Y.'nin altınları alan kişinin kırmızı montlu olan kişi olduğunu söylemesi üzerine ekipler, daha önce bu tür dolandırıcılık olayına karışan ve serbest kalan Ahmet E. (40)'ün olayla bağlantısı olabileceğini tahmin ederek çalışmalarını bu şahıs üzerinde yoğunlaştırdı. 

Polis, Ahmet E.'üyü yakalayıp sorguya aldı. Yapılan sorguda diğer zanlıların yeri de öğrenilerek baskın düzenlendi. Polis baskında çocuktan parayı alan kırmızı montlu Demirhan K.'ı (23) İncirlik mahallesindeki evinde yakaladı. Demirhan K. ile birlikte olaya karışan Ercan K. (49)'da gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenilen Demirhan K'ın, "Bana bir emanet var onu alıp geleceksin dediler. Ben de çocuğun elindeki altınları aldım kendilerine teslim ettim. Bana 15 lira para verdiler" dedi. 
"Telefon dolandırıcılığı" suçundan adliyeye sevk edilen üç kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.