1999 depremi sorusu Celal Şengör'ü çıldırttı! "Bu memlekette geri zekalı bu kadar çok olmasa...

YouTuber ve sunucu Oğuzhan Uğur'un "Mevzular: Açık Mikrofon" programının konuğu olan Prof. Dr. Celal Şengör'e bir genç 1999 Marmara depremiyle ilgili dikkat çeken bir soru sordu. Şengör "Bu memlekette geri zekâlı bu kadar çok olmasa bu halde olmazdı." şeklinde cevap verdi.

Dılara Dılara
Dılara Dılara
Editör
29.10.2023 - 23:32 Yayınlanma
1574 Gösterim

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından gözler Marmara bölgesine çevrildi.

Bölgedeki fay hatları ve olası deprem ihtimalleri bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin ederken akıllara hep 17 Ağustos 1999 depremi geliyor.

Oğuzhan Uğur’un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programının 'Cumhuriyetin 100. yılı' özel bölümünün konuğu Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör oldu.

Programın yapısı gereği, bir genç, internet ortamında sık sık duyulan bir söylenti hakkında Prof. Dr. Celal Şengör'e ilginç bir soru yöneltti. 

1999 DEPREMİNİN SORUMLUSU AMERİKA MI ?

Genç, Celal Şengör'e "1999 depreminin Amerika tarafından kullanılan HAARP teknolojisi ile yapıldığına dair bir söylenti var, böyle bir şey mümkün mü?" diye sordu.

Uşak Üniversitesinde taciz iddiası Uşak Üniversitesinde taciz iddiası

Bunun üzerine, Celal Şengör, "Dangalaklar bunu yayıyor, çünkü bu mümkün değil." yanıtını verdi ve ekledi: "HAARP Teknolojisi bir projedir ve atmosfer için yapılmıştır. Zaten bu memlekette geri zekâlı bu kadar çok olmasa bu halde olmazdı."

Prof. Dr. İlber Ortaylı da bu tür komplo teorilerinin eğitimsizliğin bir sonucu olduğuna dikkat çekerek, "Bu tür projeler orta sınıf insanların eğitimsizliğinden istifade ediyor. Amerikan Demokrasisinin en çok tenkit edilen yanı buydu, dünyanın en iyi üniversitelerini kurarak dışarıdan hoca ve öğrenci getirdi. şeklinde konuştu.

Editör Hakkında
Yorumlar
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı