Vatandaşlar uzun süre evlerinde suyun gelmemesine isyan ederken tanker ve camii önlerinde su kuyruğuna girdi. Su kesintisinden etkilenen esnaflardan bayan kuaförü Melih Karahan, ''Ben işimi elektrik ve su ile görüyorum Su yok kaç gündür. Gelen müşterileri kaçırmamak için damacana su ile iş yapmaya bile çalışıyorum, çoğu müşteriyi de geri çeviriyorum'' dedi.

İzmir'in en büyük ilçeleri arasında yer alan Bornova'nın yarısı son 4 gündür susuzluk çekiyor. İlçenin 35 mahallesinde, Bayraklı ilçesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan 2200 milimetre çaplı isale hattı üzerinde boru arızası nedeniyle su verilemiyor. Arızanın giderilmesi için çalışmalar devam ederken
su kesintileri de vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar camiilerin depolarında bulunan sulardan evdeki ihtiyaçlarını görmek için bidonlarla su çekerken İZSU ise ilçelerden çektiği tankerlerle mahalle aralarında dolaşarak vatandaşların su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Günlerdir susuzluk çeken vatandaşlar, evlerindeki su ihtiyacını giderebilmek için çile çekerken suların bir an önce gelmesi için dört gözle bekliyor. 

KUAFÖR DAMACANA İLE İŞ GÖRMEYE ÇALIŞIYOR 
Bornova ilçesinde bayan kuaförlüğü yapan esnaflardan Melih Karahan, ''Suların kesik olmasından dolayı 2 gündür iş yapamıyorum. Gelen müşteriyi geri çevirmek zorunda kalıyorum. Benim iş yapmam için iki ana temel unsur var, su ve elektrik. Su olmayınca iş yapamaz hale geldim. bu kadar uzun su kesintisi olmaz. Mağdur durumdayım. Bazı müşterilerimize mecbur kalınca damacana su ile saçlarını yıkamak zorunda kaldım. Müşteri kaybetmemek için bu tür rezilliklere katlanıyoruz. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmalı bu duruma. Ayrıca Belediye hiç bir açıklama yapmadı. İnternetten açıklama yaptığı söyleniyor, herkes internete girip onu mu takip edecek'' dedi. Evine su getirmek için yola düşen emekli öğretmen Ali Solmaz ise, ''Uzun süredir su yok. Camiye gidip camiden su alıyorum evin temel ihtiyacı için. Belediye bize daha önceden haber verse daha iyiydi. Camiye gidip 2 bidon su almakla olmuyor. Belediyeyi biraz önce aradım, akşama kadar su akmayacağını söylediler. İdare edeceğiz'' dedi. Mahallelinin mağduriyetini gidermek için İZSU'nun gönderdiği su tankerini sokak aralarında dolaştıran Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarı Ali Taktak, ''Gaziosman Paşa Mahallemizin uzunluğu 4 kilometre. 4 kilometre sabit bir yerde kalınmaz. Mahallenin her sokağına tankerle girip vatandaşlarımız su dağıtıyoruz. Vatandaşlar susuz, yemek yapacak suları yok. Pazar akşama kadar su yok. 4 gündür suyumuz yok'' dedi. 

İZSU'DAN ÖZÜR AÇIKLAMASI 
İZSU'dan yapılan resmi açıklamaya göre, ''Fatih caddesi üzerinde bulunan 2200 milimetre çaplı isale hattı üzerinde boru arızası giderilmesi için ekiplerimiz kesintisiz olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak basınçlı boru içerisindeki suyun tahliyesinde karşılaşılan güçlükler nedeniyle su kesintisinin süresi uzatılmak zorunda kalınmıştır. Arızanın tamamlanmasına mütakip 07.05.2016 Cumartesi saat 23:50 dan itibaren su verilmeye başlanacaktır. Kurumumuzca muhtarlıklar aracılığıyla tankerlerimizle abonelerimize su dağıtımı yapılmaktadır. Ekiplerimizin kesintisiz 24 saat çalışmasına rağmen su kesintisi zorunlu olarak uzatılması nedeniyle kentlimizden özür dileriz'' denildi. 

KESİNTİ UYGULANACAK BÖLGELER 
Bornova İlçesi: Kazım Dirik, Çınar, Yıldırım Beyazıt, Rafet Paşa, Yeşilova, Barbaros, Gazi Osman Paşa, Tuna, Koşukavak, Birlik, Meriç, Merkez, Egemenlik, Serintepe, Zafer, Çamkule, Işıklar, Manifaturacılar Sitesi, Atatürk, Egemenlik, Doğanlar, Ergene, Erzene, Evka-3, Evka-4, Gürpınar, İnönü, Kavaklıdere, Kemalpaşa, Kızılay, Mevlana, Naldöken, Ümit, Yeşilçam, Yunus Emre Mahalleleri
Konak İlçesi; Çınarlı ve Mersinli Mahalleleri
Bayraklı İlçesi; Mansuroğlu, Osmangazi, Manavkuyu ve Adalet Mahalleleri